Ziedkāpostu un zaļo zirnīšu biezenis

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • mazs vai puse liela ziedkāposta
     1 gab.
  • selerijas saknes
     1/3 gab.
  • piens
     200 ml
  • ūdens
      pēc garšas
  • sāls
      pēc garšas
  • zaļie zirnīši Rimi
     150 g
  • sviests
     70 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez selerijas sakni un saplucini ziedkāpostu mazākos gabaliņos.

Liec katlā, pielej pienu un ūdeni tik daudz, lai nosedz dārzeņus. Pieber sāli un vāri, līdz viss mīksts.

Nokās šķidrumu un liec dārzeņus atpakaļ katlā, pievieno sviestu un saspied ar stampu.

Pieliec zirnīšus un uzsildi.

Ideāli garšos ar zivīm un cepešiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!