Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
mazs vai puse liela ziedkāposta1 gab.
-
selerijas saknes1/3 gab.
-
piens200 ml
-
ūdenspēc garšas
-
sālspēc garšas
-
zaļie zirnīši Rimi150 g
-
sviests70 g
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez selerijas sakni un saplucini ziedkāpostu mazākos gabaliņos.
Liec katlā, pielej pienu un ūdeni tik daudz, lai nosedz dārzeņus. Pieber sāli un vāri, līdz viss mīksts.
Nokās šķidrumu un liec dārzeņus atpakaļ katlā, pievieno sviestu un saspied ar stampu.
Pieliec zirnīšus un uzsildi.
Ideāli garšos ar zivīm un cepešiem.