Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
Buljonam
-
Jūras asaris1 gab.
-
Garneles, nevārītas, ar galvu20 gab.
-
Ūdens2 l
-
Baltvīns100 ml
-
Zivju mērce1 ĒK
-
Tomātu pasta1 ĒK
-
Sālspēc garšas
-
Ķiploks, lielos gabalos1 gab.
-
Sīpols lielos gabalos1 gab.
-
Olīveļļa20 ml
-
Anīsa zvaigzne1 gab.
-
Koriandra sēkliņas1 TK
-
Čili pipars1/2
Zupai
-
Olīveļļa20 ml
-
Laša fileja sagriezta palielos gabalos200 g
-
Fenhelis sagriezts kubiņos1/2
-
Purava baltā daļa sagriezta kubiņos1/3
-
1 liela vai 2 vidēju apelsīnu miziņa un sula
-
Tomāti, mizoti un sablendēti300 g
-
Pušķītis pētersīļu1 gab.
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Notīri garneles, čaumalas un galvas atliec buljonam.
Izfilē asari, galvu, ādu un asakas liec pie buljona.
Gatavo buljonu.
Katlā ielej eļļu un apcep garneļu un asara kaulus.
Pievieno sīpolu un ķiploku.
Pievieno tomātu pastu.
Tad pielej baltvīnu un notvaicē uz pusi.
Pielej ūdeni un liec visas pārējās buljona sastāvdaļas.
Vāri buljonu 25 minūtes.
Nokās caur smalku sietu.
Gatavo zupu.
Olīveļļā apcep puravus ar fenheli, pievieno tomātus un lej buljonu.
Buljonam pievieno apelsīnus un savāri.
Nogaršo vai visas garšas ir pilnīgas.
Pievieno zivis un garneles un vāri vēl 2 minūtes.
Pievieno sakapātus pētersīļus un pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.