Rimi bērniem logo

Padomi labākai dzīvei

Ikdienas steigā cenšamies paveikt daudz. Mūsu prātu aizņem ikdienas rūpes, un bieži vien dienas plāns ir pilns darāmā! Nereti gadās aizmirst par savu labsajūtu un labiem uztura priekšnoteikumiem.

Taču visu ir iespējams apvienot! Arī ar maziem solīšiem, ikdienā ieviešot izmaiņas, var radīt jaunus paradumus un just izmaiņas labsajūtā. Paradumi pēc laika kļūst tik ierasti un dabiski kā neatņemama daļa tavas ikdienas.

  • Dzer daudz ūdens! Ņem līdzi uz darbu 1,5l ūdens pudeli un noliec to tā, lai darba dienas laikā varētu ik pa laikam lietot – padzerties. Pirmkārt, tavs organisms cītīgāk strādās, otrkārt, paātrināsies vielmaiņa.
  • Dārzeņi un augļi katru dienu! Centies, lai pusdienās un vakariņās tev uz šķīvja būtu kāds dārzenis – vārīts, sautēts vai grilēts. Un ēd tādus dārzeņus, kas tev garšo! Augļi ir ideālā uzkoda starp maltītēm!
  • Atceries par brokastīm! Ja nav vēlmes ēst uzreiz pēc pamošanās, paēd pēc 1 vai 2 stundām, neliec organismam badoties jau no paša rīta – laikā, kad organisms ir gatavs strādāt pilnā slodzē!
  • Centies plānot savas ēdienreizes uz priekšu. Tas gan mazinās nepārdomātus tēriņus, gan ieekonomēs tavu laiku un mazinās iespēju, ka tu nopirksi kādus liekus našķus, jo vienkārši iegriezies veikalā izsalcis!
  • Gatavojot ēdienu, centies izslēgt visus redzamos taukus, piemēram, pirms vistas cepšanas, atdali nost ādu. Mazāk pievieno eļļu cepšanai, tā vietā var pieliet nedaudz ūdens, lai nepiedeg, un gatavo cepeškrāsnī: cepamā maisiņā vai folijā.
  • Dod priekšroku mājās gatavotam ēdienam! Uzliec sev limitu – ēst ārpus mājām ne biežāk kā reizi nedēļā. Tā tu vari kontrolēt, cik daudz tauku, sāls, cukura tu apēd!
  • Meklē līdzsvaru starp to, kas būtu veselīgs un to, kas tev garšo! Nav jāēd konkrētus produktus tikai tāpēc, ka visi saka, ka tie ir ļoti veselīgi.
  • Domā ne tikai par to, ko tu ēd, bet arī par to, cik daudz tu ēd! Jo arī acīmredzami veselīgus produktus var apēst stipri par daudz, provocējot liekā svara pieaugumu!
Veselīgam dzīvesveidam

10. Oktobris, 2018


Lasi vairāk