Polentas un liellopa gaļas uzkodas

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 2h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Polentai

  • Kukurūzas milti, polenta
     300 g
  • Ūdens vai buljons
     500 ml
  • Piens 0,5%
     1 L
  • Sāls
     1/2 ĒK
  • Olīveļļa
     2 ĒK

Mērcei

  • Liellopa karbonāde
     500 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     2 ĒK
  • Burkāns
     1 gab.
  • Pastinaks
     1 gab.
  • Selerijas sakne
     1/4 gab.
  • Šalotes sīpols
     2 gab.
  • Ķiploks
     3 daiviņas
  • Tomātu pasta
     1,5 ĒK
  • Liellopa buljons
     600 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis, uzņemot kustības Labākai dzīvei pirmās pēcpusdienas viesus jaunajā Rimi Virtuvē, izvēlējās daudzveidīgus Labākai dzīvei produktus un piedāvāja konceptam atbilstošas receptes. 

Notīra saknes un sagriež tās mazākos gabalos. Sagriež arī liellopa gaļu.

Vispirms visu apcep pannā, tad liek spiediena katlā. Izmantojot spiediena katlu, liellopa gaļu vāra 25-60 minūtes – laiks atkarīgs no liellopa kvalitātes un gabalu lielumiem. Ja gatavošanai izmanto parastu katlu, tad gaļu tajā jāvāra 2,5 reizes ilgāk.

Tajā pašā pannā, to nemazgājot, apcep tomātu pastu un pievieno buljonu. Uzvāra un pievieno gaļai ar saknēm. 

Uzvāra polentu, uzlej un izlīdzina to uz ietaukotas pannas, lai atdziest.

Pasniedzot polentu, to sagriež gabalos, ietauko un cep uz grila pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā, līdz silta.

Uz polentas gabaliņiem kārto gaļu un saknes. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.