Ceptu biešu un lēcu salāti
Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 210 grādus karstu un liec cepties bietes. Cep 1,5–2 h, līdz bietes gatavas. Izņem ārā, nomizo un sagriez gabalos, kā vēlies.
Tikmēr novāri lēcas, līdz tās gatavas, ūdenim pievienojot sāli, rozmarīnu, ķiploku un lauru lapu. Kad gatavas, lēcas jānokāš.
Smalki sarīvē apelsīna miziņu. Valriekstus saberz putrā. Bļodā sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.
Uz šķīvja kārto salātus, bietes, lēcas, uzlej mērci, uzliec sieru (sagrieztu nelielos gabaliņos) un mandeles (sakapātas garenās šķēlēs). Salātus pasniedz siltus vai aukstus, kā vēlies.
Vairāk par recepti uzzini šeit