Cūkas fileja ar medus - ķiploku mērci un maziem kartupelīšiem

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Cūkas fileja ar medus - ķiploku mērci un maziem kartupelīšiem
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļas fileja
     2 gab.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Ķiploki
     6 daiva (-s)
  • Ķiploku pulveris
     1 ēdamk.
  • Saldā paprika
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Piecu piparu maisījums
     1 tējk.
  • Ābolu etiķis
     4 ēdamk.
  • Sojas mērce
     3 ēdamk.
  • Medus
     150 ml
  • Mazie kartupelīši
     400 g
  • Sviests
      pasniegšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Samaisi ķiploku pulveri, saldo papriku, sāli un piecu piparu maisījumu, ierīvē to gaļā. Augstā temperatūrā sakarsē olīveļļu čuguna vai citā pannā, kuru varēsi droši likt arī cepeškrāsnī.

Apcep cūkas filejas no visām pusēm. Kad gaļa apcepta, izņem no pannas un noliec uz pāris minūtēm, tikmēr apbrūnini sīki sakapātus ķiplokus. Liec gaļu atpakaļ pannā.

Samaisi ābolu etiķi, sojas mērci un medu, gatavo mērci lej uz gaļas. Pēc 30 sekundēm apgriez gaļu uz otru pusi, uzliec vāku un liec cepeškrāsnī. Cep aptuveni 12 minūtes.
Pa to laiku novāri kartupelīšus.
Izņem pannu no cepeškrāsns, ieliec gaļu folijā, lai atpūšas. Pannu liec uz liesmas un ļauj mērcei karamelizēties aptuveni 3 minūtes, pēc tam gaļu liec atpakaļ pannā un apviļā mērcē.
Kad kartupeļi izvārījušies, nokās ūdeni un liec atpakaļ katlā, pievieno sviestu pēc izvēles un nedaudz apbrūnini. Pasniedz ar cūkas fileju.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes