Sastāvdaļas
-
Cūkgaļas fileja2 gab.
-
Olīveļļa2 ēdamk.
-
Ķiploki6 daiva (-s)
-
Ķiploku pulveris1 ēdamk.
-
Saldā paprika1 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Piecu piparu maisījums1 tējk.
-
Ābolu etiķis4 ēdamk.
-
Sojas mērce3 ēdamk.
-
Medus150 ml
-
Mazie kartupelīši400 g
-
Sviestspasniegšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Samaisi ķiploku pulveri, saldo papriku, sāli un piecu piparu maisījumu, ierīvē to gaļā. Augstā temperatūrā sakarsē olīveļļu čuguna vai citā pannā, kuru varēsi droši likt arī cepeškrāsnī.
Apcep cūkas filejas no visām pusēm. Kad gaļa apcepta, izņem no pannas un noliec uz pāris minūtēm, tikmēr apbrūnini sīki sakapātus ķiplokus. Liec gaļu atpakaļ pannā.