Edgars Sanders
Rimi Gardēdis - Edgars Sanders

Klasiskie Lieldienu ēdieni vegāniskās noskaņās

Padomi • 23. Marts, 2021
Kartupeļu salāti Lieldienās vienmēr ir bijis mans mīļākais ēdiens, it īpaši nākamās dienas rītā, kad pāri palikušie salāti ir nakti nostāvējuši ledusskapī, visas garšas ir atdzīvojušās, un tie kļūst par perfektām brokastīm, pasniedzot pie rupjmaizes šķēles un kafijas.

Lai gan šie salāti kļūst garšīgāki ar katru nākamo stundu ledusskapī, tas nenozīmē, ka tie jāgatavo dienu iepriekš, lai gan es ieteiktu tos pagatavot un noturēt ledusskapī vismaz 2–3 stundas. Šajos salātos galvenais ir laba un kvalitatīva majonēze. Es iesaku majonēzi gatavot pašam, taču arī Rimi veikalos ir pieejami vairāki vegāniskās majonēzes veidi. Pievieno majonēzei melno sāli, un tās garša būs tik ļoti “olīga”, ka tas liks viesiem jautāt, vai šie salāti patiešām ir vegāniski.

Pavasaris ir perfekts laiks, kad sākt domāt par piknikiem, ballītēm pie ugunskura un garšīgu dārzeņu grilēšanu. Es nevaru iedomāties savu pikniku bez rasola, sojas šašlika vai labas aukstās zupas ar svaigiem sezonāliem dārzeņiem. Būt vegānam nenozīmē, ka nevarēsi baudīt klasiskus pavasara vai vasaras ēdienus.

Lieldienu maltīte man asociējas ar krēmīgām mērcēm un majonēzēm, izmantojot augu valsts pienus un tofu – daudz tofu. Tas ir mans numur viens olu aizstājējs: vai tie būtu salāti, omletes vai pat deserti, tofu ir, manuprāt, neatņemama vegāniska dzīvesveida sastāvdaļa un perfekta alternatīva Lieldienu maltītei. Ja tofu vai majonēze nav piemērota tavai ēdienkartei, es ieteiktu Indijas riekstus. No Indijas riekstiem var pagatavot, piemēram, skābo krējumu, ko ēst pie pavasara dārzeņiem vai pievienot zupai, dažādus sierus un kūkas. Indijas rieksti ne tikai padarīs tavu Lieldienu maltīti ļoti sātīgu un garšīgu, bet arī veselīgu, dodot ļoti daudz spēka un


Populārākie raksti