Aikāgaršo pavārskola Jelgavas SOS jauniešu mājās

27. Marts, 2013

26. martā Jelgavā, SOS jauniešu mājā, notika Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo pavārskolas trešā nodarbība. Tās laikā jauniešu mājas iemītnieki un viņu draugi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā apguva ēst gatavošanas iemaņas, kā arī paši gatavoja gardu un veselīgu dārzeņu sacepumu ar vistas fileju.

Pavārskolas nodarbības laikā jaunieši kopā ar šefpavāru ne tikai gatavoja gardu maltīti, bet arī uzzināja daudz ko jaunu par veselīga un sabalansēta uztura pamatprincipiem. Vaicāti par saviem ēšanas paradumiem, jaunieši atzina, ka ikdienā neēd īpaši veselīgi - piemēram, brokastis, kas ir dienas svarīgākā ēdienreize, ietur tikai tad, ja atliek laiks. Arī dažādi saldumi un ātrās uzkodas ēdienkartē tiek iekļautas vairākas reizes nedēļā – bulciņas un smalkmaizītes ir jauniešu iecienītākais našķis starp ēdienreizēm.

Tomēr pozitīvi vērtējama jauniešu paustā atziņa, ka pavārskolā iegūtās iemaņas viņus mudinās arī turpmāk ikdienā gatavot patstāvīgi un veselīgi. „Man visvairāk patika mūsu kopdarbs un saliedētība, kad visi kopā gatavojām maltīti – darba dalīšana gatavošanas procesā ir ļoti svarīga. Protams, ir liels gandarījums un prieks par paveikto – vienkārši un ātri pagatavojama maltīte mums katram ir pa spēkam”, saka kāda Jelgavas SOS jauniešu mājas iemītniece.



Kad darbi sadalīti, var ķerties klāt produktu sagatavošanai


Top vistas filejas un dārzeņu sacepums


Ne mazāk svarīgs ir gards un veselīgs dzēriens. Tiek gatavots gurķu mohito


Pēc kopīgās maltītes izsniegti arī pavārskolas diplomi

 


Populārākie raksti