Eiropas dienā rīdzinieki degustē tradicionālos Eiropas valstu ēdienus

13. Maijs, 2013

Atzīmējot Eiropas dienu jeb Eiropas Savienības dzimšanas dienu, 9.maijā vairāki simti Rīgas iedzīvotāju un viesu pulcējās Eiropas dienas brančā skvērā pie Latvijas Nacionālās operas, kura laikā iepazina dažādus Eiropas kulināros reģionus un bez maksas nogaršoja valstu iecienītākos ēdienus. Eiropas dienas brančā šefpavāri dalībniekus cienāja ar deviņiem ēdieniem – somu veģetāro zupu, dāņu vaniļas pudiņu, slovāku siera kūku ar bezē, ungāru iecienīto vistu paprikas mērcē ar galušku, spāņu “vizītkarti” – paelju un gaspačo zupu.

Pasākuma laikā ēdienus gatavoja un apmeklētājiem servēja pašmāju šefpavāri – “Valtera Restorāns” vadītājs Valters Zirdziņš, kulinārijas entuziasts un spāņu kultūras centra “Seneca” direktors Havjers Fernandess Krūzs (Javier Fernandez Cruz), restorāna “Madride” šefpavārs Hasinto Aires Fernandes (Jacinto Aires Fernandez), kā arī Rimi veselīgas ēšanas kustības Akāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Viņi ikvienam piedāvāja iespēju nogaršot pēc autentiskas receptes gatavotu ungāru, slovāku, dāņu, somu, spāņu un citus Eiropas Savienības dalībvalstu tradicionālos ēdienus.


Normunds Baranovskis cienā Eiropas branča dalībniekus, servējot ungāru tradicionālu ēdienu vista paprikas mērcē ar galuška (līdzīgas latviešu klimpām)


Normunds Baranovskis stāsta par slovāku siera kūkas ar bezē un Bratislavas pīrādziņu ar magoņu pildījumu pagatavošanas knifiem


Aikāgaršo šefpavārs Eiropas dienas branča ietvaros servēja Ungārijas un Slovākijas valstu nacionālos ēdienus
 


Populārākie raksti