Jēkabpils novada biedrības „Melnā Muša” jaunieši Štābiņā apgūst ēst gatavošanas prasmes

28. Augusts, 2013

Lai bērniem no maznodrošinātām ģimenēm palīdzētu apgūt veselīga un garšīga ēdiena pagatavošanas prasmes, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis viesojās un vadīja īpašu ēst gatavošanas nodarbību Jēkabpils novada bērniem un jauniešiem biedrības „Melnā Muša” Štābiņā. Tās laikā 25 bērni no maznodrošinātām ģimenēm šefpavāra vadībā gatavoja veselīgu zivju zupu. Ēst gatavošanas nodarbības notiek Aikāgaršo pavārskolas ietvaros, ko Rimi visas vasaras garumā nodrošinās brīvā laika programmas bērniem Štābiņš dalībniekiem visā Latvijā.

Rimi un Ziedot.lv brīvā laika programmas Štābiņš biedru Jēkabpils novada biedrības „Melnā Muša” organizētās nodarbību laikā bērni no maznodrošinātām ģimenēm apgūst dažādas radošās prasmes un iemācās jaunas praktiskās iemaņas, ko varēs izmantot ikdienā. Tostarp arī ēst gatavošanu - īpašas nodarbības laikā Aikāgaršo šefpavāra vadībā bērni mācījās paši sev pagatavot maltīti, kā arī apguva dažādus pavārmākslas trikus.

„Štābiņa nodarbības norisinās divu nedēļu garumā, katru dienu – kopā ar bērniem radoši darbojamies - gatavojam laimes putnus, mācāmies pasauli uztver caur krāsām, apgleznojam sejiņas, un apzināmies sevi kā personību. Radošais process ir apvienots ar praktiskajām nodarbībām. Aikāgaršo šefpavāra ciemošanās „Melnajā Mušā” radīja īpašu kopā būšanas sajūtu un palīdzēja ne tikai apgūt pavāra iemaņas virtuvē, bet arī atklāt jaunas garšas,” stāsta Jēkabpils novada biedrības „Melnā Muša” Štābiņa pedagoģe Gita Cankale.



Pirms ēst gatavošanas šefpavārs demostrē zupas pagatavošanai nepieciešamos produktus



Pagatavotā zupa



Visi prieka pilni par Aikāgaršo nodarbību


Populārākie raksti