Liepājas novada interešu centra „Pēcskola” jaunieši Štābiņā apgūst ēst gatavošanas prasmes

21. Augusts, 2013

Lai bērniem no maznodrošinātām ģimenēm palīdzētu apgūt veselīga un garšīga ēdiena pagatavošanas prasmes, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis viesojās un vadīja īpašu ēst gatavošanas nodarbību Liepājas novada bērnu un jauniešu interešu centra „Pēcskola” Štābiņā. Tās laikā 40 bērni no maznodrošinātām ģimenēm šefpavāra vadībā gatavoja vistas tortillu. Ēst gatavošanas nodarbības notiek Aikāgaršo pavārskolas ietvaros, ko Rimi visas vasaras garumā nodrošinās brīvā laika programmas bērniem Štābiņš dalībniekiem visā Latvijā.

Rimi un Ziedot.lv brīvā laika programmas Štābiņš biedru Liepājas novada bērnu un jauniešu interešu centra „Pēcskola” organizētās nodarbības notiek visu cauru gadu. To laikā bērni no maznodrošinātām ģimenēm nododas sportiskām aktivitātēm un apgūst dažādas radošās prasmes. Tostarp arī ēst gatavošanas iemaņas, kad īpašas nodarbības laikā Aikāgaršo šefpavāra vadībā bērni mācījās paši sev pagatavot maltīti, kā arī apguva dažādus pavārmākslas trikus.

„Vasaras laikā Štābiņa nodarbības notiek divas līdz trīs reizes nedēļā, kopā ar bērniem braucam ekskursijās, piedalāmies pirmās palīdzības sacensībās, sportojam, radoši darbojamies dažādās nodarbībās. Tostarp arī mācāmies gatavot, taču nodarbība profesionāla šefpavāra vadībā pie mums notika pirmo reizi. Aikāgaršo pavāra ciemošanās interešu centra „Pēcskola” Štābiņā ļāva katram no bērniem aktīvi iesaistīties ēst gatavošanas procesā un apgūt jaunas iemaņas, kuras noteikti varēs turpmāk izmantot arī ikdienā,” stāsta Liepājas novada bērnu un jauniešu interešu centra „Pēcskola” Štābiņa interešu pedagoģe Dace Vilemsone.

Normunds Baranovskis viesojas interešu centrā Pēcskola



Šefpavārs maltītes gatavošanā iesaista ikvienu



Pagatavotā vistas tortilla


Populārākie raksti