Madonas un Dzelzavas skolēni Aikāgaršo šefpavāra vadībā mācās gatavot gardas un veselīgas brokastis

04. Aprīlis, 2013

2. aprīlī Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo pavārskolas ietvaros šefpavārs Normunds Baranovskis viesojās pie Madonas 1. vidusskolas un Dzelzavas speciālās internātpamatskolas skolēniem, lai iemācītu tiem gatavot kādu gardu un vienkāršu maltīti. Jaunieši kopā ar šefpavāru gatavoja veselīgas brokastis - piecu graudu pārslas ar riekstiem un žāvētiem augļiem, kā arī pitas maizītes ar dārzeņu salātiem un ceptu olu.

Brokastis ir pati svarīgākā dienas maltīte, kas sniedz možumu un enerģiju visai dienai. Tādēļ Dzelzavas internātpamatskolas 6. klases skolēni, piesakoties Aikāgaršo pavārskolas nodarbībai, vēlējās iemācīties pagatavot tieši šo maltīti. Turklāt skolēni ar jauniegūtajām prasmēm bija iecerējuši pārsteigt arī savus skolasbiedrus. Kopā ar Aikāgaršo šefpavāru jaunieši apguva jaunu brokastu recepti – pašu gatavotu pārslu maisījumu ar riekstiem, sēkliņām un žāvētiem augļiem. Tas kopā ar pienu, sulu vai jogurtu būs labs sākums darbīgai dienai.

Dienas sākumā uzņemto maltīti par īpaši nozīmīgu uzskata arī Madonas 1. vidusskolas 6. a klases skolēni. Viņi kopā ar šefpavāru gatavoja sātīgas un spēcinošas brokastis - pitas maizītes ar pašu gatavotu majonēzi, dārzeņu salātiem un ceptu olu. Kā pēc nodarbības atzina klases audzinātāja Kristīne Aizpurve, kopīga gatavošana jauniešiem ir kļuvusi par tradīciju. Ziemassvētkos vai pirms klases vakariem kopīgi tiek ceptas picas, gatavoti salāti un citi ēdieni. Tādēļ skolēni bija patiesi priecīgi par iespēju darboties kopā ar „īstu šefpavāru”, viņa sniegtajiem padomiem un ierosmēm, kurus, tāpat kā Aikāgaršo šefpavāra receptes, labprāt izmantos maltītes gatavošanā arī turpmāk.


Madonas 1. vidusskolas skolēni gatavo brokastu salātus


Pēc gardās maltītes saņemti arī Aikāgaršo pavārskolas diplomi


Dzelzavas internātpamatskolas 6. klases skolēni kopā ar Aikāgaršo šefpavāru Normundu


Dzelzavas internātpamatskolas skolēnu pagatavotās brokastu pārslas


Populārākie raksti

Piedalies Lielajā talkā!
14. Aprīlis, 2024