Rimi hipermārketos tiks izcelti produkti bez E vielām

10. Novembris, 2010

Rūpējoties par pircēju ērtībām, Rimi hipermārketos turpmāk visi produkti, kuri tiek gatavoti uz vietas Rimi kulinārijā un kuru ražošanā netiek izmantoti ķīmiski uzlabotāji, konservanti vai citas E vielas, tiks izcelti ar īpašām uzlīmēm. Salīdzinājumā ar citiem veikalu tīkliem Latvijā, Rimi sortimentā pieejams visplašākais pašu gatavoto produktu klāsts, kuru sastāvā netiek izmantotas E vielas. Plānots, ka arī turpmāk Rimi pašu gatavotās produkcijas sortiments tiks papildināts ar vēl vairākiem gatavās pārtikas produktiem, kuru sastāvā nebūs E vielu.

Šobrīd Rimi hipermārketos pircējiem pieejami vairāk nekā 100 dažādi produkti un gatavās pārtikas ēdieni, kas tiek ražoti un pagatavoti uz vietas veikalā un kuru sastāvā nav konservantu un ķīmisku uzlabotāju. Tostarp dažādi gaļas izstrādājumi, zivis, dārzeņu salāti, svaigas augļu sulas, ķiploku grauzdiņi, cepumi un vairāku veidu maizes.

Īpaši izceļama ir Rimi ceptā Sendienu baltmaize, kas ir viena no retajām baltmaizēm, kas Latvijā tiek taisīta bez dažādu ķīmisku uzlabotāju izmantošanas, kā arī Rimi gatavotie gaļas produkti. Šobrīd Rimi hipermārketos nopērkami vairāk nekā 60 dažādi gaļas izstrādājumi bez E vielām.

“Rimi novērojami liecina, ka aizvien vairāk pircēju pievērš uzmanību produktu sastāvam, īpaši pētot un meklējot, vai produktu sastāvā nav izmantoti konservanti, E vielas un dažādi citi ķīmiski garšas uzlabotāji. Lai aicinātu pircējus izvēlēties veselīgu uzturu, kā arī Rimi gatavotās produkcijas klāstā palīdzētu ātri atrast tos produktus, kas nesatur E vielas, Rimi hipermārketos šie produkti turpmāk tiks izcelti ar īpašām atpazīšanas zīmēm,” stāsta Zane Eniņa, Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.

Rimi vienmēr ir strikti ievērojis gan Pārtikas aprites uzraudzības likuma prasības, gan Eiropas Parlamenta un Padomes regulu par pārtikas piedevām un sekojis, lai uz vietas veikalos gatavotās pārtikas produkti pēc iespējas mazāk saturētu konservantu, ķīmisku uzlabotāju un E vielas. “Rimi kulinārijas pavāri un pārtikas speciālisti ne vien ievēro likumā noteiktās prasības, bet arī paši vēl papildus izvērtē, meklē alternatīvas un īpaši piedomā, kādas sastāvdaļas izvēlēties gatavo maltīšu un citu produktu pagatavošanai, lai iespēju robežās iztiktu bez ķīmiskajiem uzlabotājiem,” norāda Z. Eniņa.


Populārākie raksti