Kādus gadžetus ieviest virtuvē

Mūsdienās pieejams plašs dažādu rīku klāsts, kas atbilst katra lietotāja vēlmēm un mērķiem virtuvē. Tomēr daži piederumi noder vienmēr un visiem, lai cik lielā, mazā, bagātīgi vai pieticīgi aprīkotā virtuvē mēs gatavotu. Iesaku septiņus virtuves gadžetus, ko iegādājos Rimi un kuri man ikdienā palīdz gatavot.
TAVA “LABĀ ROKA” VIRTUVĒ – PIESTA
Lai gan šodien elektroniskie palīgi bieži vien ņem virsroku, nekas nekad nespēs aizstāt piestu. Tas ir priekšmets, pat ne gadžets, kas vēsturiski bijis katrā virtuvē un kur tam noteikti jābūt arī šodien. Dzirnaviņās samalti pipari nekad nebūs tik aromātiski kā piestā saberztie, un mērce ar piestā tikko saspiestu ķiploku smaržos īpaši gardi. Piestā var viegli saspiest arī riekstus un apelsīna miziņu un droši uzticēt to izdarīt bērniem. Turklāt skaista piestiņa ir labs aksesuārs, ko var turēt redzamā vietā, nevis slēpt skapja dziļumā.
ĶIPLOKSPIEDE
Kurš gan var iedomāties dzīvi bez ķiplokspiedes! Tā ir karaliene katrā virtuvē, kur tiek gatavots ēdiens, jo teju vai katrs ēdiens satur ķiploku. Izspiežot caur spiedi, tas izdala daudz vairāk eļļas un garšas nekā sakapājot. Tieši tas, kas vajadzīgs, pievienojot svaigu ķiploku jau pagatavotam ēdienam vai mērcēm.
PUTOJAMĀ SLOTIŅA
Ļoti bieži nemaz nav vajadzības vilkt ārā mikseri, jo pietiek ar šo – putojamo slotiņu. Ar to var samaisīt mīklu (no pankūku līdz vafeļu un pat burkānkūkas mīklai), gatavot mērces – bešamela mērci vai majonēzi, sakult brokastu omleti. Dzīve bez putojamās slotiņas ir gaužām nepraktiska, jo ar to var izdarīt vairāk, nekā mums dažreiz šķiet – pat saputot labu lauku saldo krējumu.
SPATULA
Spatulai jeb lāpstiņai īsti nav pareiza nosaukuma latviski, bet ir viena pareiza funkcija – iztīrīt bļodu tik tīru, ka no mīklas, kas tajā aizķērusies, sanāk pat trīspadsmitais mafins. Spatula ir zelta gadžets. Tā ir lieliska maisīšanai un vēl labāka iztīrīšanai līdz pēdējai kripatiņai. Vienmēr domās noliecu galvu spatulas izgudrotāja priekšā.
ASA RĪVE
Lai gan rīves ir dažādas – lielas, mazas un pat elektriskas, mājās ir jābūt vienai ļoti asai rīvei, kas ir pa rokai, neaizņem daudz vietas un perfekti izdara savu darbu, īpaši tad, ja jārīvē siers. Asa rīve noderēs arī apelsīna miziņas, muskatrieksta, sīpola, ķiploka (ne vienmēr vajadzīga ķiplokspiede) un dažādu dārzeņu sarīvēšanai. Būsi laimīgs par rezultātu!
TARTES PANNA
Tartes panna ar izņemamu apakšu ir kaut kas tāds, kam jābūt ikvienā mājā, kur saimniekiem patīk cept saldas un sāļas tartes vai kišus. Šajā pannā ieklātas, ceptas un piepildītas smilšu mīklas gardums no tās ir izņemams ar vienu kustību – ceļot vidu uz augšu, malām krītot uz leju. Voilà! Tik vienkārši, bet neaizstājami, ja gribas celt galdā skaistas tartes vai kišu ar izskatīgām malām.
SALĀTU ŽĀVĒTĀJS
Kāpēc vieni un tie paši salāti ar vienādu mērci un salātlapām vienā virtuvē sanāk garšīgāki nekā citā? Atbilde ir salātu žāvētājs! Garšā un tekstūrā ieguvējs vienmēr būs tas, kurš mērci lies uz noskalotiem un nožāvētiem salātiem, ļaujot tai labāk pielipt salātlapām. Maģisks izgudrojums, bez kura mana dzīve nav iedomājama jau 10 gadus.