Ilze Jurkāne

Vācija un gardie vācu ēdieni

Padomi • 22. Marts, 2018
Senas un bagātīgas virtuves tradīcijas.

Vācu virtuve mums latviešiem ir labi zināma – vēsture abas nācijas saista jau vairāk nekā septiņus simtu gadu. Rezultātā, mūsu ēdiena kartes ir diezgan līdzīgas. Tomēr katru reizi, kad esmu Vācijā ļoti baudu tās ēdienus un dzērienus, jo tur jau tas ir citādi! Pirmo reizi Vācijā biju pirms vairāk, kā 40 gadiem, kad apciemoju radus, kuri dzīvoja skaistajā Bavārijā, Garmišparkenhirkenā.  Vēl atmiņā no pirmās vizītes ir vairāki ēdieni: sauerbraten, strauta forele, mēdījumu sautējums ar baravikām, un protams, izcilās desas servētas ar karstiem kartupeļu salātiem. Mana visiecienītākā desa ir Weissvurst vai “Baltā desa”. Tāpēc biju ļoti priecīga, ieraugot pirms pāris mēnešiem, ka šo desu, no Vācijas, var tagad iegādāties RIMI veikalos. Esmu to nopirkusi jau vairākas reizes...

Desiņas var nopirkt, katrs latvietis uztaisīs kartupeļu salātus vai foreli, bet iespējams, ka nebūs mēģinājuši taisīt sauerbraten, medījumu ar baravikām vai izcilos vācu sarkanos kāpostus. Tāpēc aicinu iepazīties ar šīm receptēm. Ir to vērts! Drīz būs baravikas un mūsu rudenīgā vasarā sauebraten un sarkanie kāposti būs taisni vietā!


Populārākie raksti

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.