Normunds Baranovskis

Valsts svētku galdā cel sarkanbaltsarkano! Foto

Svētki • 12. Novembris, 2019
18. novembrī svētku diena ir katram, kas ir latvietis, jo mēs svinam mūsu mīļās Latvijas dzimšanas dienu. Šai dienai piestāv sarkanbaltsarkanais. Iedvesmojies svētku ēdieniem, kuros skaisti izceļas šīs krāsas. Receptēs dalās Rimi Bērniem garšas eksperts, šefpavārs Normunds Baranovskis.

Sarkanbaltsarkanā uzkoda
Divas pavisam klasiskas sastāvdaļas – vārīta sarkanā biete un kazas siers (noteikti var izmēģināt arī citu, sev iecienītu sieru). Sagriež ripiņās gan bietes, gan sieru. Tad kārto pamīšus bieti, sieru. Vienkārši, ātri un ļoti gardi!

Piparkūkas valsts svētku noskaņās
Piparkūku smarža, garša katrā mājā ienes svētku noskaņu. Izvēlējāmies arī mūsu valsts dzimšanas dienā izbaudīt šo garšu. Šoreiz piparkūkas gatavas iegādājāmies veikala Rimi kulinārijā, bet noteikti tās var cept pats. Piparkūkas dekorē ar balto glazūru un sarkanām ogām –dzērvenēm, jāņogām. Koši, veselīgi un radoši!

Latvijas dzimšanas dienas kūka
Izvēlies kūku bez dekoriem un garnējuma, lai pats varētu būt kūkas dekorētājs. Izgriez no papīra Latvijas kontūru, uzliec uz kūkas un izveido no sarkanām ogām kontūru. Lieliski izskatās avenes, bet tikpat labi tās var būt granātābola sēkliņas, jāņogas, dzērvenes vai citas sarkanas ogas. Ļaujies improvizācijai, un tev būs sava sarkanbaltsarkanā Latvijas dzimšanas dienas torte.

Foto: Agnese Gabrāne, “Mammamuntetiem.lv”


Populārākie raksti