Normunds Baranovskis

Silti, gardi un vitamīniem bagāti dzērieni aukstām ziemas dienām. 2 receptes

Uzturs • 05. Decembris, 2022
Ziema ir īstais laiks siltu, saldu un aromātisku dzērienu baudīšanai. Piedāvājam divas receptes, lai pagatavotu gardus un vitamīniem bagātus dzērienus. Lej tos termosā, dodoties ziemīgā pārgājienā vai uz mežu pēc Ziemassvētku eglītes! Vai arī malko, lai mājās sasildītos pēc sniegavīru velšanas un ziemas priekiem uz kalna.
 

Vīnogu karstais dzēriens

Nepieciešams:

  • 1 l vīnogu sulas;
  • 1 pac. karstvīna garšvielu;
  • 5 smaržīgie pipari;
  • 1 kanēļa standziņa;
  • 1 rozmarīna zariņš;
  • maršmelo dekorēšanai.

Gatavošana

Katlā ielej sulu un pievieno garšvielas. Dzērienu uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj uz 15 minūtēm, lai garšvielas ievelkas. Pirms pasniegšanas nokāš caur sietu. Pasniedz ar apdedzinātu maršmelo.

Variācija. Dzērienu var pasniegt, krūzē saliekot dažādu citrusaugļu – apelsīnu, mandarīnu, laimu – šķēles.

Smiltsērkšķu dzēriens ar kļavu sīrupu

Nepieciešams:

  • 0,5 l smiltsērkšķu sulas;
  • 0,5 l ūdens;
  • 50 ml kļavu sīrupa;
  • 3 cm ingvera saknes;
  • 1 kanēļstandziņa;
  • maršmelo dekorēšanai.

Gatavošana

Katlā ielej sulu un ūdeni, pievieno garšvielas. Dzērienu uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj uz 15 minūtēm, lai garšvielas ievelkas. Pirms pasniegšanas dzērienu nokāš caur sietu. Pasniedz ar apdedzinātu maršmelo.

Variācija. Kļavu sīrupa vietā var lietot medu.


Populārākie raksti