"RAF"

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
"RAF"
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

  • Dubultais espresso vai stipra kafija
     80 ml
  • Saldais krējums
     100 g
  • Pūdercukurs
     10 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo kafiju – vislabāk derēs dubultais espresso no kafijas automāta, taču lieliski garšos arī intensīva kafija, kas pagatavota mokas kanniņā.

Pagatavoto kafiju ielej nelielā katliņā.

Kafijai pievieno saldo krējumu.

Maisot pievieno arī pūdercukuru.

Sildi visu dzērienu, līdz tas sasniedz patīkamu baudīšanas temperatūru, aptuveni 65-75 grādus.

Kad dzēriens uzsilis, pārvieto to uz franču presi un ar straujām kustībām uzputo.

Pasniedz krūzē, lai temperatūra noturīgāka un baudījums ilgstošāks.

Ja vēlies savu "RAF" padarīt vēl daudzveidīgāku, vari dzērienam jau sākumā pievienot kakao.

Dzērienu lieliski papildinās arī tam virsū uzrīvēts muskatrieksts vai pārkaisīts kanēlis.

Ja tev mājās ir piena putojamā kanniņa, viss process ir daudz vienkāršāks – atliek pagatavot kafiju un ieliet to piena kanniņā ar saldo krējumu un pūdercukuru, un visu kopā saputot.

Saistītās receptes

3 smūtiji

15min • Viegli

Divkrāsains smūtijs

10min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Cold Brew & Tonic

8h • Vidēji grūti
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Saldais Cryo kapučino

2h • Vidēji grūti
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

West Side Fizz

8min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.