Sastāvdaļas
Kapučīno "Cielaviņa"
-
Espreso vai stipra kafija30 ml
-
Govs piens vai augu valsts piens160 ml
-
Lazdu riekstu sīrups10 g
-
Šķipsniņa rīvētu lazdu riekstu1 šķipsniņa (-s)
-
Sasmalcināti bezē cepumi pārkaisīšanai.1 šķipsniņa (-s)
"RAF"
-
Stipra kafija80 g
-
Saldais krējums100 g
-
Pūdercukurs10 g
"Gotiņas" latte
-
Stipra kafija50 g
-
Piens vai tā alternatīva250 ml
-
Iebiezinātais piens1 tējk.
-
Kakao pulverisPārkaisīšanai pa virsu dzērienam
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kapučino "Cielaviņa" vai "Gotiņas" Latte patiks kā saldummīļiem, tā kafijas cienītājiem.
Atsvaidzini savu ikdienas dzērienu ar jaunām garšām vai pārsteidz viesus kādās svinībās!
Kapučīno "Cielaviņa"
Pagatavo espreso vai stipru kafiju espreso aparātā, mokas kanniņā vai franču presē – svarīgi, lai dzērienā nav biezumu
Ielej espreso vismaz 200 ml lielā krūzē vai karstumizturīgā glāzē.
Pievieno pienam pusi sīrupa, uzputo un pielej kafijai, lai paliek nedaudz vietas sauso sastāvdaļu uzkaisīšanai.
Pārkaisi rīvētus lazdu riekstus un sadrupinātus bezē cepumus tā, lai tie nostājas uz dzēriena putu virsmas.
Uzlej dzērienam otru pusi sīrupa.
"RAF"
Pagatavo espreso vai stipru kafiju espreso aparātā, mokas kanniņā vai franču presē – svarīgi, lai dzērienā nav biezumu.