1000 kārtu kūka

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti
1000 kārtu kūka
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kūka

  • Saldēta kārtainā sviesta mīkla Selection by Rimi
     400 g
  • Apelsīnu marmelāde Selection by Rimi
     150 g

Krēms

  • Saldais krējums Rimi
     200 g
  • Olas dzeltenumi
     3 gab.
  • Sviests
     50 g
  • Cukurs Rimi
     120 g
  • Kukurūzas ciete
     1.5 ēdamk.
  • Siers Mascarpone
     250 g
  • Vaniļas pāksts
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Četras mīklas kārtas liec starp 2 cepampapīriem un 2 pannām, lai cepšanas procesā mīkla nepaceltos, bet veidotu ciešas kārtas.

Cep 15-25 minūtes cepeškrāsns vidējā plauktā. Gatavās plāksnes atdzesē.

Gatavo krēmu. Sajauc olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno siltu saldo krējumu ar vaniļas sēkliņām.

Sildi ūdens peldē, pievieno kukurūzu cieti un maisi, līdz krēms sabiezē.

Noņem no ūdens peldes un turpini maisīt, pievienojot sviesta kubiņus. Atdzesē ledusskapī.

Krēmu pirms pasniegšanas saputo ar Mascarpone sieru.

Kārto kūkas: uz ceptās mīklas plāksnes uzzied apelsīnu marmelādi, liec krēmu un nākamo mīklas plāksni. Tā vari veidot tik kūkas kārtu, cik vēlies.

Līdzīgas receptes

Zemeņu un krēma kārtojums

1h 20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes