1000 kārtu kūka

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti
1000 kārtu kūka
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kūka

  • Saldēta kārtainā sviesta mīkla Selection by Rimi
     400 g
  • Apelsīnu marmelāde Selection by Rimi
     150 g

Krēms

  • Saldais krējums Rimi
     200 g
  • Olas dzeltenumi
     3 gab.
  • Sviests
     50 g
  • Cukurs Rimi
     120 g
  • Kukurūzas ciete
     1.5 Ēdamkarote
  • Siers Mascarpone
     250 g
  • Vaniļas pāksts
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Četras mīklas kārtas liec starp 2 cepampapīriem un 2 pannām, lai cepšanas procesā mīkla nepaceltos, bet veidotu ciešas kārtas.

Cep 15-25 minūtes cepeškrāsns vidējā plauktā. Gatavās plāksnes atdzesē.

Gatavo krēmu. Sajauc olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno siltu saldo krējumu ar vaniļas sēkliņām.

Sildi ūdens peldē, pievieno kukurūzu cieti un maisi, līdz krēms sabiezē.

Noņem no ūdens peldes un turpini maisīt, pievienojot sviesta kubiņus. Atdzesē ledusskapī.

Krēmu pirms pasniegšanas saputo ar Mascarpone sieru.

Kārto kūkas: uz ceptās mīklas plāksnes uzzied apelsīnu marmelādi, liec krēmu un nākamo mīklas plāksni. Tā vari veidot tik kūkas kārtu, cik vēlies.

Saistītās receptes

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti

Šokolādes alus kūka

1h 15min • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti

Cepumi Austiņas

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Bezē kūka ar apelsīniem

2h • Vidēji grūti