Mārcis Mitrevics

Jauni tradicionālie dzirkstošie vīni

Padomi • 28. Novembris, 2019
Mums Rimi Vīna dārzs ir ieviesti jauni, visaugstākās kvalitātes dzirkstošie vīni, kuri pēc savas darināšanas metodes un tādā pat mērā noteikti arī pēc kvalitātes ir pielīdzināmi franču šampanietim ar to vienīgo atšķirību, kuru jūs noteikti novērtēsiet pozitīvi – draudzīgāku cenu!

Kvalitatīvs spāņu Cava no Masolive – nāk no neliela ražotāja no Cava citadeles - Sant Sadurní d’Anoia, kur atrodami visi slavenākie spāņu dzirkstošā vīna darinātāji, kas otrreizējo rūgšanu veic katrā pudelē. Runā, ka zem šīs pilsētiņas vīna pagrabu labirints ir tik liels, ka tie visi ir savienoti savā starpā. Tādejādi, es varu droši apgalvot, ka šie konkrētie vīni nāk no tiem pašiem pagrabiem, no kuriem nāk gan Cordoniu, Juvé & Camps vai Pere Ventura – atšķirība ir tikai zīmolu izplatībā un nevis kvalitātē.

Cremant de Bourgogne no Francois Martenot. Kā vairums no Burgundijas vīndariem, arī Fransuā Marteno nams paralēli slavenajiem Chardonnay un Pinot Noir burgundiešiem darina savus dzirkstošos vīnus, izmantojot gan jau pieminētās cēlās vīnogu šķirnes, gan arī tradicionālo, bet ne tik pazīstamo Aligote. Gan vīnogu atlase, gan vīna darināšanas metode ir ļoti līdzīga kā Šampaņā, tāpēc ikvienam šampanieša mīļotājam vai tiem, kuri par tādiem vēl nav kļuvuši, es iesaku nogaršot šos burvīgos Cremant.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.


Populārākie raksti