Gardā ķirbja kūka. Arī dekorējam ar ķirbīšiem!

Svētki • 18. Oktobris, 2023
“Mūsu ģimenei ir pat vairākas mīļākās ķirbja kūkas receptes, padalīsimies ar vienu no tām! Piedāvājam arī kūkas dekorēšanas ideju – piestāvēs gan rudens jubilāru sveikšanai, gan Helovīnam,” saka “Rimi Bērniem” eksperti – brālis Klāvs ar māsām Lību un Sāru.

“Rimi Bērniem” šefpavāra Normunda Baranovska padoms:

“Ķirbja kūkās ar garšvielām var variēt pēc saviem ieskatiem! Tām labi piestāv visas sildošās garšvielas – tās, kas iekļautas klasiskajā piparkūku garšvielu maisījumā. Piemēram, kardamons, krustnagliņas, pipari, muskatrieksti, kanēlis, kakao u.c. Labs skābuma papildinājums kūkai būs no dzērvenēm, cidonijām – tās var izmantot arī kūkas dekorēšanā.”

Ķirbja kūka

Sastāvdaļas kūkai:

  • 150 g pašbriestošo miltu
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 tējk. ingvera
  • 160 ml eļļas
  • 170 g cukura
  • 5 olas
  • 350 g rīvēta ķirbja
  • Šķipsna sāls

Sastāvdaļas krēmam:

  • 500 g krēmsiera, piemēram, “Mascarpone”
  • 200 ml saldā krējuma
  • 160 g cukura
  • 1 apelsīna sula

Sastāvdaļas dekoriem:

  • marcipāns
  • pārtikas krāsvielas

Kūkas gatavošana:

  1. Olas uzputo kopā ar cukuru un šķipsnu sāls.
  2. Miltiem pievieno kanēli, tējkaroti svaigi rīvēta ingvera, masu sajauc un pievieno ķirbim.
  3. Olām pievieno eļļu. Olu masu sajauc kopā ar ķirbja masu viendabīgā mīklā.
  4. Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru, ielej mīklu un cep 40 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Krēma gatavošana:

  1. Traukā kopā puto krēmsieru, saldo krējumu, cukuru un sulu no viena apelsīna.
  2. Kad kūka atdzisusi, krēmu kārto uz kūkas. Ja ir vēlme, kūku var pārgriezt divās kārtās – tad krēmu var iesmērēt arī kūkai pa vidu.

Dekoru – ķirbīšu – gatavošana:

  1. Marcipānu sadala divās daļās – vienu daļu iekrāso zaļā, otru oranžā krāsā, lai varētu veidot ķirbīšus.
  2. No marcipāna veido dažāda izmēra bumbiņas. Ar striķi katrai bumbiņai virspusē krusteniski iespiež svītras tā, lai bumbiņa izskatās kā ķirbis ar rievām.
  3. Katra “ķirbīša” vidū iestiprina zaļu marcipāna kātiņu.
  4. “Ķirbīšus” kārto uz kūkas.


Populārākie raksti