Normunds Baranovskis

Vasaras sautējums uz ugunskura jāņabērniem

Svētki • 21. Jūnijs, 2022
“Līgo svētkiem piestāv uz ugunskura gatavots ēdiens, tāpēc mēs vienmēr šādā veidā vārām vai nu zupu, vai sautējumu. Šoreiz gatavojam desu un kartupeļu klimpu sautējumu,” stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa, “Rimi bērniem” eksperte.

Gatavošanā piedalās arī citi “Rimi bērniem” eksperti – Klāvs, Lība un Sāra.

Desu un kartupeļu klimpu sautējums

4 personām

Gatavošanas laiks: 30 minūtes

Nepieciešams:

  • 6 gab. svaigo kupātu vai kūpinātu grila desu pēc izvēles
  • eļļa apcepšanai
  • 2 gab. sīpolu
  • 6 daivas ķiploka
  • 4 burc. smalcinātu tomātu
  • 600 ml vistas buljona (lieto kubiņu buljonu vai buljona koncentrātu, kas jāšķaida ūdenī)
  • 2 ēdamk. itāļu garšvielas “Selection by Rimi”
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk cukura
  • 2 pac. spinātu
  • 1 pac. svaigās kartupeļu klimpas – ņoki (gnocchi)
  • rīvēts cietais siers pasniegšanai

Gatavošana

Sagriež desu un sīpolus kubiņos, sakapā ķiploku. Karsē katlu ar eļļu, kurā apcep sīpolu, pievieno desas un ķiplokus. Pielej tomātu konservus, buljonu. Vāra 10 minūtes. Pievieno sāli, cukuru un citas garšvielas. Pieliek ņokus un vāra vēl 10 minūtes. Pieber spinātus, nedaudz pavāra un pasniedz ar rīvētu sieru.


Populārākie raksti