Aktuālais ēdiens ziemā: rikotas siera lazanja

Uzturs • 08. Februāris, 2022
Lazanja, kuras pagatavošana ir ļoti vienkārši – ar šādām vakariņām mājās no darba vecākus var sagaidīt arī lielākie ģimenes bērni. Turklāt gatavošana neaizņems daudz laika – jo īpaši, ja izmantosi pirktās lazanjas plāksnes.
 

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 3 olas
  • 300 g miltu
  • Šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 400 ml tomātu mērces
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 500 g rikotas siera
  • 160 g cietā siera (rīvēta)
  • 2–3 ēdamk. (vai pēc vajadzības) piena
  • 125 g mocarellas siera

Gatavošana:

  1. Mīklu sajauc, savienojot sastāvdaļas. Tur ledusskapī vismaz 20 minūtes.
  2. Mīklu izrullē 1 mm biezumā.
  3. Vienā traukā liek tomātu mērci, pievieno ķiploku.
  4. Otrā traukā sajauc rīvētu cieto sieru un rikotas sieru, pievieno 2–3 ēdamkarotes piena.
  5. Kārto lazanju kārtās.
  6. Pēdējo kārtu pārklāj ar tomātu mērces masu un pa virsu saplucina mocarellas sieru.
  7. Cep aptuveni 20 min. 190 grādos.

Populārākie raksti