Normunds Baranovskis

Ēdam jaunos kartupeļus! Jaunas receptes

Uzturs • 22. Augusts, 2023
“Kartupelis, iespējams, ir populārākais sakņaugs Latvijā. Tā pagatavošanas veidi ir tik daudz! Man pašam jaunie kartupeļi vislabāk garšo vārīti, pārkaisīti ar dillēm un pasniegti ar gaileņu mērci,” atklāj “Rimi Bērnien” šefpavārs Normunds Baranovskis.

“Rimi Bērniem” bērnu lietu eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi izmēģina trīs šefpavāra Normunda Baranovska receptes, kurās pamata sastāvdaļa ir kartupelis. Izmēģini arī tu – varbūt kādu no šīm receptēm iekļausi savu biežāk gatavoto ēdienu sarakstā.

Kartupeļu sacepums

Sastāvdaļas:

  • 500 g novārītu kartupeļu
  • 200 g brūno šampinjonu
  • 300 g kabaču
  • 2 vistas olas
  • 400 ml saldā krējuma
  • Sāls pēc garšas
  • 1-2 ēdamk. garšvielu maisījuma
  • 500 g siera “Tilzīte”

Gatavošana:

  1. Sagriež kartupeļus, cukini un sēnes un liek cepampannā.
  2. Sajauc olas ar krējumu, sāli un garšvielām.
  3. Pārlej sacepumam. Pārrīvē sieru.
  4. Liek cepties 190 grādos 25 - 30 minūtes.

Siera kartupeļu pusītes airfryer

Sastāvdaļas:

  • 300 g mazo kartupeļu
  • 2 ēdamk. eļļas
  • 2 daivas ķiploka
  • Sāls pēc garšas
  • 70 g rīvēta cietā siera
  • 1 sauja zaļumu

Gatavošana:

  1. Pārgriež kartupeļus uz pusēm, apslaka ar eļļu, pievieno sāli, ķiploku.
  2. Cep airfryer 14 minūtes 200 grādos.
  3. Pieber sieru, zaļumus.
  4. Cep vēl 3 minūtes.

Kartupeļu un putraimu putra

Sastāvdaļas:

  • 100 g kartupeļu
  • 50 g miežu putraimu
  • 50 g kūpināta bekona
  • 500 + ml vistas buljona
  • 100 + ml piena
  • Sāls un sviests pēc nepieciešamības

Gatavošana:

  1. Sagriež kubiņos bekonu un kartupeļus.
  2. Bekonu apcep sviestā, pievieno kartupeļus, sautē.
  3. Pieber putraimus un lej buljonu. Vāra līdz kartupeļi mīksti, ja nepieciešams pievieno vēl buljonu vai ūdeni.
  4. Pielej pienu, lai putra kļūst krēmīgāka. Nedaudz pavāra, pievieno sviestu un sāli.

Šefpavāra ieteikums:

Ja vārāt maltītei kartupeļus, iesaku uzvārīt mazliet vairāk, nekā paredzēts vienai ēdienreizei. Kartupelis ir lielisks ar to, ka nākamajā dienā no tiem var pagatavot dažādus ēdienus – salātus, sacepumus vai kaut vai vienkārši tos uzcept uz pannas.


Populārākie raksti