Normunds Baranovskis

Gatavo bērni: ķirbja cepumi ar zemesriekstu sviestu un šokolādi

Uzturs • 01. Novembris, 2022
“Helovīna ķirbīšus nevajag izmest, tos var apēst!” rosina “Rimi bērniem” bērnu lietu eksperte Lība Smildziņa. Viņa kopā ar māsu Sāru rāda, kā pagatavot gardus ķirbja cepumus.

“Mūsu ģimenei garšo ķirbis. Reizēm to apēdam biezzupā, citreiz no tā gatavojam pīrāgu, bet šoreiz izmantosim, cepot cepumus,” stāsta abas “Rimi bērniem” ekspertes.

Nepieciešams:

  • 2 vistu olas;
  • 100 g brūnā cukura;
  • 50 g eļļas;
  • 100 g zemesriekstu sviesta;
  • 1 tējk. kanēļa;
  • 240 g ķirbju biezeņa;
  • 250–300 g miltu;
  • ½ tējk. sodas;
  • 2 tējk. cepamā pulvera;
  • 100 g melnās šokolādes;
  • pūdercukurs un kanēlis pārkaisīšanai.

Gatavošana

Olas sakuļ ar brūno cukuru. Pievieno eļļu, zemesriekstu sviestu un kanēli. Mīklu rūpīgi sakuļ. Pieliek ķirbju biezeni. Smalki sakapā melno šokolādi. Mīklai pievieno miltus, cepamo pulveri un šokolādi, masu samaisa. Ar mitru saldējuma karoti pannā liek vienāda izmēra mīklas pikas un nedaudz pieplacina, veidojot cepuma formu. Cep 15 minūtes 190 grādu temperatūrā. Gatavus cepumus kārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru, kas sajaukts ar kanēli.

Ideja! Cepumu garšu vari variēt, pievienojot ingveru, apelsīna miziņu vai citas garšvielas.


Populārākie raksti