Normunds Baranovskis

Sēklu, riekstu, augļu batoniņi enerģijai un spēkam. 3 receptes

Uzturs • 09. Novembris, 2020
Kad dodies dabā, garākā pārbraucienā vai vienkārši launagā gribas ko gardu, lieliski noder enerģijas batoniņš ar riekstiem, sēklām un žāvētiem augļiem. Piedāvājam trīs receptes, pēc kurām gatavotie batoniņi garšos ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem.

Uzpūsto graudu batoniņš
Pagatavošanas laiks: 15 min. + atdzesēšana 1–2 h.
Nepieciešams:
50 g pistāciju (attīrītu, bez sāls)
150 g Brazīlijas riekstu (sakapātu)
50 g prosas (uzpūstas)
50 g griķu (uzpūstu)
100 g sviesta
200 g piena īrisa

Pagatavošana:
Bļodā ber pistācijas, Brazīlijas riekstus, uzpūsto prosu un griķus. Katliņā izkausē sviestu kopā ar piena īrisu. Izkausēto masu lej klāt riekstiem. Kārtīgi samaisi un klāj uz cepamā papīra nelielā kārtā. Tad šo masu liec zem sloga, piemēram, starp diviem virtuves dēlīšiem. Var pat aicināt bērnu uzkāpt virsū un būt par slogu, lai masa kārtīgi sablietējas.

Šāds musli batoniņš noteikti pie sirds ies tiem, kam garšo popkorns un rieksti.

Vienkāršais gardummīļu batoniņš
Pagatavošanas laiks: 15 min. + atdzesēšana 1 h.
Nepieciešams:
100 g piena šokolādes
100 g baltās šokolādes
250 g musli (pēc savas gaumes)

Pagatavošana:
Izkausē šokolādi un lej uz cepamā papīra pamīšus. Pa virsu uzber savu iecienītāko musli. Pagaidi, līdz šokolāde kārtīgi sacietē, griez mazos gabaliņos, un gardums enerģijai gatavs.

Bagātīgais augļu, riekstu, sēklu batoniņš
Pagatavošanas laiks: 15 min. + atdzesēšana 1–2 h.
Nepieciešams:
150 g žāvētu ķiršu
200 g žāvētu plūmju
200 g žāvētu aprikožu
150 g Indijas riekstu
200 g pilngraudu auzu pārslu
200 g ķirbju sēklu
100 g saulespuķu sēklu
Šķipsniņa sāls
100 g kokosriekstu eļļas
100 g šokolādes glazūrai (pēc izvēles – baltā, piena, tumšā)

Pagatavošana:
Blenderī sablendē žāvētos augļus – ķiršus, plūmes un aprikozes. Iegūtajai masai pakāpeniski pievieno pārējās sastāvdaļas – Indijas riekstus, pilngraudu auzu pārslas, ķirbju un saulespuķu sēklas –, sāli un pielej izkausētu kokosriekstu eļļu. Visu kārtīgi sablendē. Masu liec uz cepamā papīra un aplej ar sev iecienīto šokolādi.

Pa virsu var uzkaisīt kaltētas dzērvenes un kokosriekstu skaidiņas. Novembrim piestāv patriotiskās krāsas, tad kāpēc gan lai arī kādu enerģijas gardumu ar tām nepapildinātu!

Lai tumšajā rudens laikā mums izdodas uzturēt možu garu un neizsīkstošu enerģiju!

Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv


Populārākie raksti