Sparģeļu ēdieni visai ģimenei! 3 receptes

Uzturs • 17. Jūnijs, 2022
“Latvijā ir sparģeļu laiks, tāpēc mūsu ģimene tos gatavo diezgan bieži,” teic “Rimi bērniem” eksperte Lība Smildziņa. Viņa kopā ar brāli Klāvu un māsu Sāru rāda trīs vienkāršas receptes, kā pagatavot uzturvielām tik bagātos sparģeļus.

Grilēti sparģeļi ar laša fileju

2 personām

Gatavošanas laiks: 20 minūtes

Nepieciešams:

  • 3 daivas ķiploka
  • 1 citrons
  • 2 saujas sakapātu pētersīļu
  • 250 g laša filejas “Rimi”
  • 1 bunte sparģeļu
  • 2 A3 loksnes folija
  • 4 tējk. sviesta ar Himalaju sāli

Gatavošana

No folija loksnēm izveido vanniņu. Tajā vienā pusē kārto laša fileju, otrā – nomizotus sparģeļus. Pa virsu liek sviesta piciņas. Pievieno sakapātu ķiploku un pētersīļus (tos var arī sajaukt ar sviestu). Aizloka foliju un liek cepties uz grila restēm. Cep vismaz 15 minūtes. Pasniedzot pārslaka ar svaigi spiestu citrona sulu.

Prošuto un mocarellas sierā ietīti sparģeļi

4 personām

Gatavošanas laiks: 15 minūtes

Nepieciešams:

  • 160 g prošuto
  • 1 bunte sparģeļu
  • 2 pac. mocarellas

Gatavošana

Uz dēlīša izklāj plānu loksni vītināta šķiņķa. Saplucina nedaudz mocarellas siera un liek pa virsu prošuto. Ietin vienu vai vairākus sparģeļus (tos iepriekš var nomizot). Cep uz karstām grila restēm.

Krēmīgie sparģeļu un kartupeļu salāti

4 personām

Gatavošanas laiks: 15 minūtes

Nepieciešams:

  • 1 pac. novārītu kartupeļu (vakuuma iepakojumā)
  • 2 gab. seleriju kāti
  • 150 g mazo sparģeļu
  • 2 gab. nogatavināta avokado
  • 1 bunte diļļu
  • 1 sauja sīpolloku

Mērcei

  • 1 ēdamk. medus sinepju
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • 1 tējk. citrona sulas
  • pipari un sāls

Gatavošana

Sajauc mērci. Sagriež sparģeļus, kartupeļus un avokado. Sakapā zaļumus. Jauc visu salātos un ēd gardu muti!


Populārākie raksti