Normunds Baranovskis

Svētku galdam - Jāņu siers

Uzturs • 21. Jūnijs, 2018
Kas gan ir Jāņu vakars bez īsta, pašu gatavota Jāņu siera! Kā to uzmeistarot, stāsta pavārs, “Rimi Bērniem” eksperts Normunds Baranovskis.

Gatavošanas laiks: apmēram stunda
Paredzēts: apmēram kilograms siera


Nepieciešams:
3 litri piena
1 kg biezpiena
4 olas
70 g sviesta
2–3 saujas ķimeņu
1 ēdamk. sāls


Pagatavošana:
Uz lēnas uguns katlā karsē pienu un pievieno maltu biezpienu. Ik pa brīdim apmaisa. Biezpienu liek marlē un ļauj sūkalām notecēt. Tad biezpienu liek katlā un karsē kopā ar sviestu, ķimenēm, sāli un sakultām olām. Ja gribas, lai sieram būtu interesantāka garša, var pievienot, piemēram, kaltētos tomātus vai jebko citu pēc vēlēšanās. Lai sieram piešķirtu dzeltenāku nokrāsu, pievieno 1 tējkaroti kurkumas pulvera.
Pēc karsēšanas sieru iesien marlē un atstāj uz nakti notecēties un atdzist. Ja pēc svētkiem kāds gabaliņš Jāņu siera paliek pāri, tas labi garšos arī apcepts.

Foto: Artūrs Martinovs


Populārākie raksti