Normunds Baranovskis

Vasara var sākties! Trīs jaunas auksto zupu receptes

Uzturs • 11. Jūnijs, 2021
Vasarai piestāv aukstās zupas, tāpēc “Rimi Bērniem” eksperti piedāvā trīs neredzētas un gardu auksto zupu receptes. Iedvesmojies un izmēģini!

Dzelteno tomātu aukstā zupa

2 selerijas kāti

neliels dzeltenais čili

viena dzeltenā paprika

3 dzeltenie tomāti

viens šalotes sīpols

baltmaizes šķēle

2 ēdamk. olīveļļas

puse laima sulas

neliela sauja rukolas

pāris bazilika kātiņi

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas sagriež mazākos gabaliņos un liek blenderī.

Pievieno rukolu un baziliku.

Var pievienot arī sāli un piparus pēc garšas.

Visu sablendē, tad pievieno laima sulu un nedaudz olīveļļu.

Zirnīšu un piparmētru zupa

250g saldētu zirnīšu

2 gab. nogatavinātu avokado

2 daiviņas ķiploka

puse gurķa

2 piparmētras kātiņi

puse laima sulas

800ml kefīra

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas kārto blenderī, pielej kefīru un sablendē.

Pasniedz ar redīsiem, zirnīšiem un gurķa šķēlītēm.

Ābolu un mandeļu aukstā zupa

3 gab. ābolu

2 šķēles baltmaizes

2 saujas mandeļu

1 selerijas kāts

400-500ml ūdens

ēdamkarote olīveļļas

2 šķipsnas sāls

2 ķiplokdaiviņas

dekorēšanai: lociņi un maize

Pagatavošana:

Ābolus nomizo un sagriež mazākos gabaliņos un liek blenderī.

Pievieno mandeles un saplēstus maizes gabaliņus.

Sagriež un pievieno selerijas kātu, ūdeni un olīveļļu.

Tad pievieno sāli un visu sablendē.

Lai jums garšīga vasara!


Populārākie raksti