Aukstā Dalgona kafija

  • Gatavošana 6min
  • Viegli
Aukstā Dalgona kafija

Sastāvdaļas

  • Šķīstošā kafija vai dubultais espresso
     4 tējk.
  • Šķidrs medus
     15 ml
  • Ūdens
     20 ml
  • Piens
     150 ml
  • Smalki malts kanēlis
     0.5 tējk.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Ledus
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Aukstā Dalgona kafija – krēmīga, gaisīga un atsvaidzinoša ledus kafija ar saldo kafijas putu virskārtu. Perfekta karstām dienām! 

Glāzē liec kafiju, medu un ūdeni. Visu puto, līdz apjoms paceļas apmēram uz pusi.

Atsevišķā traukā lej pienu, pievieno kanēli un vaniļas cukuru. Visu saputo, līdz iegūsti krēmīgas putas.

Piepildi glāzi ar ledu, pievieno piena masu un pa virsu kārto kafijas putas.

Kārtīgi samaisi un baudi caur salmiņu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Melleņu alus Spritzer

3min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Zāļu alus Mojito

3min • Viegli

Hugo Spritz kokteilis

10min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes