Sastāvdaļas
Cold-brew kafijas koncentrāts
-
Malta kafija120 g
-
Auksts ūdens1 L
Apelsīnu miziņu sīrups
-
Cukurs100 g
-
Ūdens100 g
-
Apelsīna miziņa1 gab.
Dzēriens
-
Apelsīna miziņu sīrups1.5 tējk.
-
Cold-brew kafijas koncentrāts50 ml
-
Toniks250 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kokteilis Cold Brew & Tonic
Sagataves pagatavo iepriekšējā dienā.
Uzvāri sīrupu – sastāvdaļas ievieto katliņā un uz lēnas uguns sildi, līdz izkusis cukurs, un tad vēl 7 minūtes.
Noņem no uguns un pirms lietošanas pilnībā atdzesē.
Pagatavo kafijas koncentrātu – sajauc kafiju ar aukstu ūdeni pietiekami lielā traukā un uz nakti (8–16 stundas) ļauj ievilkties.
No rīta atdali kafiju no biezumiem.
Šādu koncentrātu ledusskapī var uzglabāt līdz pat 2 nedēļām.
Pagatavo dzērienu – 350 ml glāzē liec ledu, pievieno sīrupu, ielej toniku un pa virsu kafiju.