Gaļas bumbas BBQ (bārbekjū) mērcē

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Gaļas bumbas BBQ  (bārbekjū) mērcē
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Malta cūkgaļa
     1 kg
  • Baltmaize
     4 šķēlīte (-s)
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Olas
     2 gab.
  • Ķiploki
     5 daiva (-s)
  • Mērce BBQ
     400 ml
  • Vidusjūras garšvielas
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 ēdamk.
  • Čili pārslas
     0.5 tējk.
  • Ūdens
     1 L

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šo recepti īpaši pievilcīgu padara tas, ka gaļas bumbiņas necep, bet vāra mērcē, ietaupot laiku, un arī rezultāts ir labāks un veselīgāks.

Izmērcē maizi ūdenī 5 minūtes.
Mazā virtuves kombainā sasmalcini sīpolus, ķiplokus un maizi.
Bļodā liec gaļu, garšvielas, olas un kombainā sasmalcināto masu.
Ar rokām visu kārtīgi samīci.
Katlā lej BBQ mērci un ūdeni un uzvāri.
Tikmēr izveido mazas 2–3 cm bumbiņas – ne lielākas, jo tas tās uzpūtīsies.
Kad mērce sāk vārīties, ieliec daļu bumbiņu katlā un vāri 8 minūtes.
Izņem no katla ar putu karoti un liec bļodā.
Pievieno katlā nākamo porciju.
Ja vajadzīgs, pielej vēl ūdeni.
Kad pēdējā porcija gatava, pievieno tai katlā iepriekš izvārītās bumbiņas un pasniedz karstas.

Līdzīgas receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti

Tortiljas pica

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti