Garneles ar bekonu (à la rumaki)

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Garneles ar bekonu (à la rumaki)
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Bekons šķēlēs
     150 g
  • Tīģergarneles
     16 gabali
  • Sojas mērce
      pēc garšas
  • Bambusa iesmi
      Piederumiem

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī elegantā uzkoda ir cēlusies Japānā. Japāņiem ir vēl variants, kur garneles aizvieto ar vistu akniņām. Tad būtu pavisam latviski!

Sakarsē krāsni 225 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.

Pārgriez bekona šķēlītes uz pusēm.

Katru attīrītu garneli ietin bekona šķēlītē un saspraud ar koka irbulīti.

Rullīšus kārto uz pannas un katru apslaki ar pāris pilieniem sojas mērces.

Cep krāsnī 15 minūtes, līdz bekons ir izcepies. Pasniedz karstus.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Bistro tunča salāti

12min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes