Garneles ar bekonu (à la rumaki)

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Garneles ar bekonu (à la rumaki)
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Bekons šķēlēs
     150 g
  • Tīģergarneles
     16 gabali
  • Sojas mērce
      pēc garšas
  • Bambusa iesmi
      Piederumiem

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī elegantā uzkoda ir cēlusies Japānā. Japāņiem ir vēl variants, kur garneles aizvieto ar vistu akniņām. Tad būtu pavisam latviski!

Sakarsē krāsni 225 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.

Pārgriez bekona šķēlītes uz pusēm.

Katru attīrītu garneli ietin bekona šķēlītē un saspraud ar koka irbulīti.

Rullīšus kārto uz pannas un katru apslaki ar pāris pilieniem sojas mērces.

Cep krāsnī 15 minūtes, līdz bekons ir izcepies. Pasniedz karstus.

Līdzīgas receptes

Kartupeļu tako

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mini hotdogi

15min • Viegli

Lasis ar dārzeņiem cepeškrāsnī

35min • Vidēji grūti

Ķirbju karijs

50min • Viegli