Īru liellopa gaļas iesmiņi

  • Gatavošana 3h 10min
  • Viegli
Īru liellopa gaļas iesmiņi

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Liellopa šķiņķis
     500 g
  • Bambusa iesmi
      gaļas cepšanai

Marināde

  • Sojas mērce
     2 Ēdamkarote
  • Citrona sula
     1 gabali
  • Brūnais cukurs
     1 Ēdamkarote
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Ingvers (rīvēts)
     1 Tējkarotes
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Čili pipari
     1 Tējkarotes
  • Citronzāle
      1 kāts
  • Koriandrs
      pēc garšas
  • Ūdens
     

Mērce

  • Jogurts bez piedevām
     400 g
  • Gurķi
     3 gabali
  • Koriandrs
     1 sauja (-s)
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Citrona sula
     2 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Piparmētras lapiņas
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo marinādi: bļodā lej sojas mērci, citrona sulu, brūno cukuru. Sarīvē ķiploka daiviņas un ingveru, sagriež Šalotes sīpolu un citronzāli. Pievieno čili un koriandru. Pievieno nedaudz ūdeni un visu kārtīgi samaisa. 

Gaļu sagriež mazākos gabaliņos un liek marināties 2h.

Liellopa gaļu liek uz iesmiņiem un pievieno sāli pēc garšas. Liek grilēt, kamēr gatavi.

Gatavo mērci: bļodā liek jogurtu bez piedevām, kam pievieno 3 gab. rīvētus gurķus, sauju koriandra, rīvētu ķiploku un citrona sulu. Visu kārtīgi samaisa un pievieno sāli, maltus melnos piparus pēc garšas. 

Gaļas iesmiņus pasniedz ar mērci un dārzeņiem pēc izvēles. 

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Irbītes

3h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Ābolu burgers

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli