Kartupeļu klimpas jeb ņoki

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Ņoki

  • Kartupeļi
     200 g
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Pipari
     1 Tējkarotes
  • Olas
     2 gab.
  • Milti
     300 g

Mērce

  • Bekons
     8 šķēlīte (-s)
  • Sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Tomāts (liels)
     1 gabali
  • Saldais krējums
     100 g
  • Parmezāna siers
     75 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Svaigs baziliks
     1 sauja (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novārītus kartupeļus sarīvē smalkā rīvē.

Pieber klāt sāli un piparus, samaisa.

Bļodā kartupeļu masai pa vidu izveido bedrīti. 

Tur ielej sakultas olas un pamazām iemaisa.

Tad ieber miltus un masu kārtīgi samaisa.

Uz virsmas, kārtīgi pārkaisītas ar miltiem, ar daļiņu no mīklas rullē garenu, tievu desu, ko sagriež 1 cm garos gabaliņos.

Paņem dakšu un gabaliņu norullē gar to, veidojot rakstu (ja vēlās).

Vāra verdošā sāļā ūdenī, līdz tie uzpeld.

Nokāš ūdeni un atstāj atpūsties.

 

Pannā liek cepties vidēji lielos gabalos sagrieztu bekonu.

Kad tas sacepies, izņem no pannas.

Tajā pašā pannā pievieno sagrieztu sīpolu un ķiploku.

Pievieno ņokus un apcep kādas 5 minūtes, līdz tie ir zeltīti brūni.

Apber ar sāli un pipariem.

Pievieno sagrieztu tomātu, pasautē 2 minūtes.

Tad lej saldo krējumu (istabas temperatūrā) un pievieno parmezānu, tad sautē vēl 2 minūtes, nepārtraukti maisot.

Pievieno baziliku, bekonu, kārtīgi apmaisa un izslēdz uguni.

Pasniedz karstu. Pārkaisa ar vēl parmezānu un nedaudz pipariem.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes