Kartupeļu pankūkas

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Lieli kartupeļi, nomizoti, sarīvēti
     4 gab.
  • Sāls
     1 TK
  • Olas
     2 gab.
  • Kartupeļu ciete
     1 ĒK
  • Milti
     1 ĒK
  • Eļļa cepšanai
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Klasiska latvijas garša - kartupeļu pankūkas ar skābo krējumu un brūkleņu ievārījumu.

Kartupeļus pārkaisi ar sāli un noliec malā uz 2 minūtēm, lai izdalās liekais šķidrums, kuru caur sietu nokās.

Kartupeļus liec bļodā, pievieno olas, kartupeļu cieti un miltus un kārtīgi samaisi.

Pannā sakarsē eļļu, ar ēdamkaroti liec tajā kartupeļu pankūku masu un pieplacini, veidojot plakanas pankūkas.

Cep pankūkas apmēram 1-2 minūtes no vienas puses, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, tad apgriez uz otru pusi un cep, līdz otra puse arī ir zeltaini brūna.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!