Kartupeļu pankūkas

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Kartupeļu pankūkas
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Lieli kartupeļi
     4 gab.
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Olas
     2 gab.
  • Kartupeļu ciete
     1 ēdamk.
  • Milti
     1 ēdamk.
  • Eļļa
      cepšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Klasiska Latvijas garša - kartupeļu pankūkas ar skābo krējumu un brūkleņu ievārījumu.

Kartupeļus (nomizotus un sarīvētus) pārkaisi ar sāli un noliec malā uz 2 minūtēm, lai izdalās liekais šķidrums, kuru caur sietu nokās.

Kartupeļus liec bļodā, pievieno olas, kartupeļu cieti un miltus un kārtīgi samaisi.

Pannā sakarsē eļļu, ar ēdamkaroti liec tajā kartupeļu pankūku masu un pieplacini, veidojot plakanas pankūkas.

Cep pankūkas apmēram 1-2 minūtes no vienas puses, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, tad apgriez uz otru pusi un cep, līdz otra puse arī ir zeltaini brūna.

Līdzīgas receptes

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli

3 veidu pelmeņi

15min • Viegli

Citronu biezpiena saldējums

30min • Vidēji grūti
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).