Kartupeļu pankūkas

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Kartupeļu pankūkas
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Lieli kartupeļi
     4 gabali
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Olas
     2 gab.
  • Kartupeļu ciete
     1 Ēdamkarote
  • Milti
     1 Ēdamkarote
  • Eļļa
      cepšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Klasiska Latvijas garša - kartupeļu pankūkas ar skābo krējumu un brūkleņu ievārījumu.

Kartupeļus (nomizotus un sarīvētus) pārkaisi ar sāli un noliec malā uz 2 minūtēm, lai izdalās liekais šķidrums, kuru caur sietu nokās.

Kartupeļus liec bļodā, pievieno olas, kartupeļu cieti un miltus un kārtīgi samaisi.

Pannā sakarsē eļļu, ar ēdamkaroti liec tajā kartupeļu pankūku masu un pieplacini, veidojot plakanas pankūkas.

Cep pankūkas apmēram 1-2 minūtes no vienas puses, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, tad apgriez uz otru pusi un cep, līdz otra puse arī ir zeltaini brūna.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti

Pildītās spinātu pankūkas

25min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes