Krēmīgie ķimeņu siera spageti

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Krēmīgie ķimeņu siera spageti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Spageti
     180 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Eļļa
     30 ml
  • Milti
     0.5 ēdamk.
  • Piens
     250 ml
  • Garšvielas un sāls
     1 tējk.
  • Ķimeņu siers (dažāda)
     180 g
  • Cietais siers
     20 g
  • Svaigi maltie pipari
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīgi un aromātiski spageti ar krēmīgu mērci un Jāņu sieru – lielisks veids, kā gardi izmantot ķimeņu sieru pēc svētkiem.

Katlā lej 3 l ūdens un vāra spageti saskaņā ar norādēm uz iepakojuma.

Sieru sarīvē uz smalkās rīves.

Sagriež sīpolu un sautē eļļā uz pannas, pievieno garšvielas ar sāli.

Mērcei pievieno miltus, samaisa, tad pievieno pienu un savāra mērcē. Noslēgumā pievieno rīvētu sieru, samaisa ar koka karoti. Ja mērce sanākusi pārāk bieza, pievieno vēl pienu. Nogaršo, pievieno piparus, sāli – ja vēl nepieciešams. Mērcei pievieno novārītos spageti un pasniedz siltu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju krēma pasta

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ravioli ausis

50min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu galete

2min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes