Mājas Cappuccino

  • Gatavošana 6min
  • Vidēji grūti
Mājas Cappuccino
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

  • Stipra kafija
     50 g
  • Piens
     150 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja izmanto franču preskannu, ieber 10–12 gramu kafijas un uzlej 80 gramu karsta ūdens. Uzgaidi 4 minūtes, nospied franču presi un uzreiz pārlej kafiju krūzītē.

Ja izmanto mokas kanniņu, piepildi tās kafijas tvertni pilnu un ūdens tvertnē ielej jau vārošu ūdeni. Liec kanniņu uz plīts, uz vidējas uguns, un pagatavo to ar atvērtu vāciņu. Kad kafijas tecēšana kļūst nevienmērīga un tā sāk burbuļot, noņem kanniņu no uguns un uzreiz pārlej kafiju krūzītē.

Kamēr kafija gatavojas, ielej pienu katliņā un liec to sildīties. Pienu ļoti vēlams uzsildīt 60–65 grādu temperatūrā, jo tad piens ir vissaldākais, un šajā temperatūrā, baudot cappuccino, neapdedzināsi mēli.

Kad piens uzsilis, pārlej to franču presē, kuru izmantosi, lai uzputotu pienu. Tad ar preses uzgali puto, vairākas reizes to strauji paceļot un nolaižot, lai pienā iecilātu gaisu un to vienmērīgi uzputotu – tā apjomam būtu jāpieaug par trešo daļu.

Kad piens uzputots, kārtīgi apmaisi to un lej krūzītē ar kafiju.

Saistītās receptes

Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Cafe con miel

5min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Lavandas medus aukstā latte

8h • Vidēji grūti
Ilmārs Munkevics
Ilmārs Munkevics receptes

Greyhound

10min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmārs Munkevics receptes

Moscow Mule

6min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmārs Munkevics receptes

Cosmopolitan

8min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmārs Munkevics receptes

Blueberry Highball

3min • Viegli