Pasta ala vodka

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Tomātu pasta
     4 ēdamk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Čili pārslas
     1 ēdamk.
  • Degvīns
     125 ml
  • Saldais krējums
     240 ml
  • Makaroni Penne
     250 g
  • Svaigs baziliks
     1 sauja (-s)
  • Parmezāna siers (sarīvēts)
     120 g
  • Svaigs baziliks
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liek vārīties Penne pastu pēc norādījuma uz iepakojuma līdz al dente.

Katlā ielej olīveļļu un cep sīpolu un ķiploku (4-6 min).

Pievieno tomātu pastu un čili pārslas, cep līdz pasta sāk pielipt pie pannas.

Pievieno degvīnu, ļauj alkoholam izgarot, pasautējot to pāris minūtes.

Lēnām pievieno saldo krējumu. Sautē maisot līdz ir viendabīga masa.

Tad pievieno novārīto penne pastu un kārtīgi apmaisa, līdz visa pasta ir apklāta ar mērci.

Pievieno sauju sakapāta svaiga bazilika un pusi no sarīvētā parmezāna siera.

Pasniedz pārkaisītu ar parmezānu un svaigām bazilika lapām.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti