Pasta ala vodka

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Tomātu pasta
     4 ēdamk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Čili pārslas
     1 ēdamk.
  • Degvīns
     125 ml
  • Saldais krējums
     240 ml
  • Makaroni Penne
     250 g
  • Svaigs baziliks
     1 sauja (-s)
  • Parmezāna siers (sarīvēts)
     120 g
  • Svaigs baziliks
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liek vārīties Penne pastu pēc norādījuma uz iepakojuma līdz al dente.

Katlā ielej olīveļļu un cep sīpolu un ķiploku (4-6 min).

Pievieno tomātu pastu un čili pārslas, cep līdz pasta sāk pielipt pie pannas.

Pievieno degvīnu, ļauj alkoholam izgarot, pasautējot to pāris minūtes.

Lēnām pievieno saldo krējumu. Sautē maisot līdz ir viendabīga masa.

Tad pievieno novārīto penne pastu un kārtīgi apmaisa, līdz visa pasta ir apklāta ar mērci.

Pievieno sauju sakapāta svaiga bazilika un pusi no sarīvētā parmezāna siera.

Pasniedz pārkaisītu ar parmezānu un svaigām bazilika lapām.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas pannas pasta

25min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu tarte ar kazas sieru

2h • Vidēji grūti