Plovs

  • Gatavošana 1h 40min
  • Viegli
Plovs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopu gaļa (ar kaulu)
     800 g
  • Rīsi plovam
     500 g
  • Šalotes sīpoli
     3 gabali
  • Burkāni
     2 gab.
  • Kaltētas godži ogas
     1 sauja (-s)
  • Rozīnes Rimi Jumbo
     1 sauja (-s)
  • Rozīnes Rimi Golden Jumbo
     1 sauja (-s)
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Liellopa vai vistas buljons
     1 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāra 400 ml ūdens un pievieno buljona kubiņu.

Čuguna katlā (ieteicams) apcep liellopu gaļu no visām pusēm.

Pievieno sagrieztus sīpolus un burkānus, godži ogas, rozīnes, nevārītus rīsus. Visam pāri pārlej karstu buljonu.

Uzliek vāku vai foliju, liek cepeškrāsnī 200°C uz 30-40 min.

 Izņem no cepeškrāsns un atstāj 15-20 min.

Samaisa un pasniedz, sadalot porcijās. Var pasniegt ar krējumu. 

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Plakanmaize ar cāļa medaljoniem

25min • Vidēji grūti