Plovs

  • Gatavošana 1h 40min
  • Viegli
Plovs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopu gaļa (ar kaulu)
     800 g
  • Rīsi plovam
     500 g
  • Šalotes sīpoli
     3 gabali
  • Burkāni
     2 gab.
  • Kaltētas godži ogas
     1 sauja (-s)
  • Rozīnes Rimi Jumbo
     1 sauja (-s)
  • Rozīnes Rimi Golden Jumbo
     1 sauja (-s)
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Liellopa vai vistas buljons
     1 gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāra 400 ml ūdens un pievieno buljona kubiņu.

Čuguna katlā (ieteicams) apcep liellopu gaļu no visām pusēm.

Pievieno sagrieztus sīpolus un burkānus, godži ogas, rozīnes, nevārītus rīsus. Visam pāri pārlej karstu buljonu.

Uzliek vāku vai foliju, liek cepeškrāsnī 200°C uz 30-40 min.

 Izņem no cepeškrāsns un atstāj 15-20 min.

Samaisa un pasniedz, sadalot porcijās. Var pasniegt ar krējumu. 

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Steiks ar dateļu mērci

30min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Kārtainās mīklas un siera uzkoda

40min • Vidēji grūti