Plovs

  • Gatavošana 1h 40min
  • Viegli
Plovs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopu gaļa (ar kaulu)
     800 g
  • Rīsi plovam
     500 g
  • Šalotes sīpoli
     3 gabali
  • Burkāni
     2 gabali
  • Kaltētas godži ogas
     1 sauja (-s)
  • Rozīnes Rimi Jumbo
     1 sauja (-s)
  • Rozīnes Rimi Golden Jumbo
     1 sauja (-s)
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Liellopa vai vistas buljons
     1 gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāra 400 ml ūdens un pievieno buljona kubiņu.

Čuguna katlā (ieteicams) apcep liellopu gaļu no visām pusēm.

Pievieno sagrieztus sīpolus un burkānus, godži ogas, rozīnes, nevārītus rīsus. Visam pāri pārlej karstu buljonu.

Uzliek vāku vai foliju, liek cepeškrāsnī 200°C uz 30-40 min.

 Izņem no cepeškrāsns un atstāj 15-20 min.

Samaisa un pasniedz, sadalot porcijās. Var pasniegt ar krējumu. 

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti