Šašliks ar marinētiem sīpoliem un adžiku

  • Gatavošana 12h
  • Vidēji grūti
Šašliks ar marinētiem sīpoliem un adžiku
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Šašliks

  • Cūkgaļas kakla karbonāde
     1 kg
  • Sīpoli
     3 gab.
  • Granātābolu sula
     200 ml
  • Čili
     1 ēdamk.
  • Sāls
     2 ēdamk.
  • Dzeramais ūdens
     500 ml
  • Sakapāts koriandrs
     1 bunte (-s)

Sīpoli

  • Sīpoli
     4 gab.
  • Laims
     1 gab.
  • Ābolu etiķis
     2 ēdamk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.

Adžika

  • Tomāti savā sulā
     500 g
  • Tomātu pasta
     1 ēdamk.
  • Ķiploki
     10 daiva (-s)
  • Čili
      2 gab.
  • Paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Vīna etiķis
     1 ēdamk.
  • Svaigs koriandrs
     0.5 bunte (-s)
  • Pētersīļi
     0.5 bunte (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Cukurs
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Lavašs
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vāri adžiku. Sablendē tomātus un liec karsēties kopā ar tomātu pastu.
Vāri 30 minūtes.
Pievieno sablendētus zaļumus un ķiplokus, čili un vīna etiķi.
Vāri, līdz adžika sāk biezēt, pievieno sāli un cukuru pēc garšas.
Pildi traukos un atdzesē.
Iemarinē gaļu. Sagriez gaļu gabalos, attīri no cīpslām.
Pievieno sīpolu šķēlītes, granātābolu sulu un čili.
Iemasē gaļu un liec marinēties uz nakti.
Iemarinē sīpolus, sagriez tos smalkās šķēlītēs, pievieno laima sulu, ābolu etiķi, sāli un cukuru. Samīci nedaudz.
Šašliku cep virs sakarsētām oglēm, saspraustu uz iesmiem.
Sajauc ūdeni ar sāli un cepot Ik pa laikam apgrozi un aplej šasliku.
Kad gaļa izcepusies, liec to traukā ar vāku un pievieno sakapātu kinzu. Apmaisi un servē ēdienu.
Pasniedz šašliku ar lavašu, marinētiem sīpoliem un adžiku.
Protams, vīns ēdienu papildinās līdz pilnībai.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Steiks ar dateļu mērci

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes