Spinātu un ricotta siera ravioli

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Spinātu un ricotta siera ravioli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Kviešu milti
     300 g
  • Olas
     3 gab.
  • Sāls
     0.33 Tējkarotes

Pildījums

  • Siers Ricotta
     100 g
  • Spināti
     65 g
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Siers Grana Padano (rīvēts)
     1.5 Ēdamkarote
  • Melnie pipari
     0.5 Tējkarotes
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote

Pasniegšanai

  • Tomātu mērce
     120 g
  • Siers Grana Padano (rīvēts)
     30 g
  • Rukola
     1 sauja (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo mīklu, sajaucot visas sastāvdaļas un cītīgi izmīcot, kamēr nelīp pie rokām.

Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus – mīklai jābūt cietas pastas mīklas konsistencē.

Jo cietāka mīkla, jo grūtāk to mīcīt, toties būs vieglāk izrullēt ļoti plāni.

Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un noliec atpūsties vismaz 20 minūtes.

 

Gatavo pildījumu: apcep olīveļļā spinātus ar ķiploku un uzliec uz papīra dvielīša, lai notek liekais šķidrums, sakapā tos un sajauc ar pipariem un Ricotta un Grana Padano sieru.

Izrullē mīklu vismaz 1 mm plānā, garā strēmelē.

Ik pēc 2-3 cm liec ēdamkaroti pildījuma.

Izrullē otru identisku mīklas strēmeli.

Apkārt pildījumam mīklu samitrini ar tīru ūdeni.

Pa virsu klāj otru mīklas strēmeli. Izveido ravioli (kvadrāta formā) un sagriez vēlamā lieluma gabalos.

 

Liec vārīties verdošā ūdenī uz 2-3 minūtēm.

 

Pasniedz ar siltu tomātu mērci, rukolas lapām un rīvētu cieto sieru.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tagliatelle ar mīdijām

20min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Pasta alla carbonara

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risoto ar sparģeļiem

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes