Sastāvdaļas
-
Vistas spārniņi1 kg
-
Sojas mērce250 ml
-
Brūnais cukurs200 g
-
Ķiploku pulveris1 ēdamk.
-
Ingvers1 ēdamk.
-
Sezama eļļa3 ēdamk.
-
Kečups5 ēdamk.
-
Čili pulveris1 tējk.
-
Sezama sēkliņas100 g
-
Lociņi (sakapāti)30 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vistas spārniņi ķīniešu gaumē tiek uz nakti atstāti sojas mērces marinādē un tad tiek cepti, līdz tie ir perfekti kraukšķīgi. Tos var pasniegt gan kā uzkodu, gan kā parastu maltīti kopā ar rīsiem.
Katliņā liec sojas mērci, brūno cukuru, sezama eļļu, ķiploku pulveri, ingveru, čili pulveri un kečupu. Uzvāri maisījumu, līdz cukurs ir pilnībā izkusis. Atdzesē.
Liec bļodā vistas spārniņus, aplej ar mērci un rūpīgi apmaisi, lai gaļa būtu vienmērīgi pārklāta. Bļodu apklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī marinēties uz 8 stundām vai pa nakti.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Liec spārniņus cepamtraukā, pārklāj ar foliju un cep 45 minūtes. Pēc tam noņem foliju un cep vēl 15 minūtes.
Tikmēr uz vidējas uguns uzkarsētā mazā pannā viegli apgrauzdē sezama sēkliņas. Servē karstus spārniņus, apkaisītus ar lokiem un sezama sēkliņām.
Ja pasniedz kā maltīti, piedevās piedāvā vārītus risus, kurus pirms pasniegšanas apcep eļļā ar sīpoliem.