Kā pagatavot galda dekoru – krāšņas eglītes – Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam

Svētkos parūpējieties ne vien par gardiem ēdieniem, bet arī skaistu galda noformējumu! Dažkārt šķiet, ka dekoru gatavošana ir kas grūts un sarežģīts, bet tā nebūt nav. Iedvesmojies no “Rimi bērniem” ekspertēm Ingas Akmentiņas-Smildziņas un viņas meitas Sāras!
 

Aukliņu un pērlīšu eglīte

Nepieciešams:

karstā līme;

A3 vai A4 izmēra biezs papīrs;

dažādu krāsu aukliņas, dekoratīvas pērlītes.

Darba gaita

  1. No papīra izveido tūtu un salīmē ar karsto līmi.
  2. Nogriež apakšējo malu, lai tūta stāv taisni uz galda plaknes.
  3. Ar karsto līmi pielīmē aukliņas pie tūtas, sākot no augšas un virzoties uz apakšu.
  4. Aukliņu veidus maina pēc izvēles.
  5. Rotā eglīti ar pērlītēm vai citiem dekoriem.

Egļu zaru eglīte

Nepieciešams:

  • māla podiņš;
  • floristikas oāze (der gan sausā, gan slapjā);
  • zara gabaliņš;
  • egļu vai citu skujeņu zariņi;
  • mīksta drātiņa;
  • dekori – pēc izvēles.

Darba gaita

  1. Māla podiņā iestiprina oāzi, ko pirms tam piegriež nepieciešamajā formā. Jāņem vērā, ka oāzei jābūt stingri iestiprinātai, lai noturētu eglītes svaru.
  2. Vidū iesprauž zara gabaliņu.
  3. Ap zara gabaliņu kārto smalkus skujeņu zarus, ko piesien ar mīkstu drātiņu. Ja eglīte nesanāk ideāli simetriska, tas nekas – šim dekoram piestāv, ja tas noliecas uz vienu pusi.
  4. Turpina pietīt zariņus, kamēr izveidojas eglītes stāvs.
  5. Galotni notin kā spicu rūķa cepures galu.
  6. Eglīti var dekorēt pēc izvēles vai nopūst ar mākslīgo sniedziņu.

Svētki

20. Decembris, 2022


Lasi vairāk