Recepte bērniem: Māmiņdienas skaistā, gardā un viegli pagatavojamā kūka

Maijs ir Māmiņdienas mēnesis – laiks, kad māmiņas īpaši lolot, lutināt, godināt un pārsteigt. “Rimi bērniem” eksperti piedāvā kūkas recepti, ko savām mammām viegli var pagatavot bērni paši. Tas ir tiramisu, kam cepumi jāmērcē nevis kafijā, bet gan bezalkoholiskā dzirkstošajā dzērienā!

Mātes diena ir starptautiski svētki par godu māmiņām. Taču tajos sveic ne vien mammas, bet arī vecmāmiņas, krustmātes, sievasmātes, vīramātes un citas sev tuvas un mīļas mammas. Mātes dienu pasaulē svin atšķirīgos datumos, piemēram, Latvijā un Igaunijā – maija otrajā svētdienā, bet Lietuvā – maija pirmajā svētdienā.

Latvijā ierasts par godu māmiņām izglītības iestādēs rīkot pasākumus, tiek organizēti arī dažādi publiski pasākumi.

Piemēram, kā jauna tradīcija ir ieviests Mātes dienas festivāls, kas šogad notiks sestdienā, 13. maijā, Rīgā, “Hanzas peronā”.

Festivāls ir apmeklējams bez maksas. Tajā gaidāmas dažnedažādas meistarklases, uzstāsies Ance Krauze, Olga Rajecka un Rihards Lepers, kā arī varēs cienāties “Rimi” gardēžu vasaras zupu zonā! “Pavārs Normunds Baranovskis uz vietas gatavos un piedāvās augļu un dārzeņu svaigās zupas, mammas varēs noskaidrot arī šo zupu receptes,” stāsta “Rimi bērniem” eksperte Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Arī Ingas ģimenē tiek atzīmēta Mātes diena, un viņas bērni – “Rimi bērniem” eksperti Klāvs, Lība un Sāra – mammu mēdz pārsteigt ar kādu īpašu kārumu. Šoreiz viņi dalās ar patiesi viegli pagatavojamas, vasarīgas noskaņas kūkas recepti. Tā nebūs jācep un ir ēdama kaut tūdaļ pēc pagatavošanas!

Tiramisu ar bezalkoholisko dzirkstošo dzērienu

Nepieciešams:

  • 600 g dažādu ogu;
  • 1 pac. dāmu pirkstiņu “Rimi”;
  • 200 ml bezalkoholiskā dzirkstošā dzēriena;
  • 1 sauja piparmētru;
  • 200 ml ogu mērces;
  • 400 ml saldā krējuma “Rimi”;
  • 500 g krēmsiera “Mascarpone”;
  • 160 g cukura.

Gatavošana

Sagriež (un uzēd) ogas. Saputo visas krēmam paredzētās sastāvdaļas – saldo krējumu, krēmsieru un cukuru.

Kārto kūku: apakšā lej nedaudz ogu mērces, pa virsu kārto cepumus, kas dažas sekundes izmērcēti dzirkstošajā dzērienā. Ieber ogas, ielej nedaudz ogu mērces un kārto kūkas otro stāvu. Kūkas kārtas var gatavot, cik vēlas – tas atkarīgs no trauka dziļuma.

Dekorē ar svaigām ogām un piparmētru. Var ēst uzreiz vai glabāt ledusskapī (ne ilgāk par 3 dienām).

Svētki

09. Maijs, 2023


Lasi vairāk