10 padomi, kas padarīs ēstgatavošanu vienkāršāku

Padomi • 09. Janvāris, 2019
Dažādi knifiņi un pavāru noslēpumi, kurus likt lietā nākošajā ēstgatavošanas reizē.
  1. Nomizot ķirbi bez problēmām. Ķirbi sagriež lielās šķēlēs un uzsilda cepeškrāsnī vai mirkoviļņu krāsnī. Miza kļūs mīkstāka un viegli nolobīsies. Ja recepte paredz, ka ķirbis jānomizo pirms termiskas apstrādes, to vieglāk būs mizot ar dārzeņu mizojamo nazi nekā ar parasto

  2. Kā pagatavot bekonu - droši vien esi ievērojis, ka, cepot bekonu, tas ļoti saraujas un zaudē formu. Lai tā nenotiktu, viegli noskalo šķēlītes ar aukstu ūdeni pirms cepšanas

  3. Cep bekonu cepeškrāsnī - runājot par bekonu, to vislabāk ir cept cepeškrāsnī. Tā tas saglabās labāku garšu un būs kraukšķīgāks

  4. Nogatavini avokado ātrāk. Avokado kokos nenogatavojas, bet Tu vari pasteidzināt nogatavināšanās procesu, ja ievietosi tos papīra maisā. Procesu vēl ātrāku padarīs tas, ja ieliksi maisā banānu

  5. Saglabā augļus svaigus ilgāk! Neturi tos vienā traukā vai blakus banāniem. Banānu mizās ir viela, kas paātrina nogatavošanās procesu. Šī iemesla dēļ arī pašus banānus vajadzētu atdalīt no ķekara, lai tie atsevišķi būtu svaigi ilgāk.

  6. Sagatavo ēdienkarti nedēļai - šis padarīs vienkāršāku ēšanu mājās, kas palīdzēs ietaupīt naudu. Reizi nedēļā sastādi ēdienkarti visai nedēļai. Tā varēsi nopirkt tieši tos produktus, kurus tev vajag tā, lai nepaliktu pārpalikumi

  7. Sasaldē ēdienu un ietaupi sagatavošanas laiku - piemēram, gatavojot lazanju vai bulciņas sagatavo 2 vai vairāk porcijas. Izcep vienu, bet pārējo ievieto saldētavā. Nākamajā reizē viss jau būs sagatavots, atliks tikai izcept!

  8. Pēc iespējas vairāk gatavo cepeškrāsnī - cepeškrāsns ir viena no pateicīgākajām ierīcēm tavā virtuvē. Tā ļauj tev cepšanas laikā atpūsties vai paralēli darīt citus darbus. Ziemā cep dārzeņus cepeškrāsnī, nevis vāri

  9. Izmanto zobu diegu virtuvē - zobu diegs bez mentola būs lielisks palīgs virtuvē. Ar to iespējams gludi un precīzi sagriezt biskvīta kūkas, mīkstos sierus. To var izmantot arī gadījumos, ja pie galda pielipusi mīkla no rullēšanas

  10. Griez sīpolu bez asarām - pirms griešanas, ieliec sīpolu uz pāris minūtēm saldētavā


Populārākie raksti

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.