6 veidi, kā atrast kvalitatīvāko medu

Padomi • 24. Jūlijs, 2018
Esot sava jaunā mīļākā medus meklējumos, mēs tev piedāvājam 6 galvenās īpašības, kas raksturo īpaši kvalitatīvu medu!

1. Izteikts medus aromāts

Medum piemīt izteikti saldens un ne ar ko citu nesajaucams aromāts. Tajā vijas pļavas ziedu, bišu vaska un sīrupaini salda smarža. Jāpiemin, ka rožu medus šajā ziņā var atšķirties, jo tam klāt ir papildus viegls rozes zieda aromāts.

2. Kņudoņa rīklē

Medus izraisa kņudoņu rīklē, kas var variēties no tik tikko manāmas līdz pat šķebinošai.

3. Vienmērīga konsistence

Medum vajadzētu būt vienmērīgā konsistencē. Izņēmums var būt reizēs, kad tas ir tikko sācis cukuroties - sacukurotā daļa noslāņojas apakšā, taču tas medus kvalitāti nemazina.

4. Vienmērīga, plūstoša tekstūra

Medum plūstot, tam vajadzētu būt vienmērīgam un gludam, izņemot, ja tas ir sacukurojies - tad tajā redzami un jūtami cukuram līdzīgi graudiņi, kas karstumā un šķidrumā viegli šķīst.

5. Plūst lēni un samērā biezi

Medum nonākot uz plakanas virsmas, tas plūst salīdzinoši lēni un kārtā, kas noteikti ir biezāka par izlijušu sulu vai ūdeni.

6. Vidēji caurspīdīgs

Medum vajadzētu būt ne pilnībā caurspīdīgam - tas nozīmē, ka tajā ir saglabājušās dabīgās ziedputekšņu daļiņas, kas nodrošina veselībai svarīgas medus īpašības.


Populārākie raksti