Pagatavošana
Izrādās, ka paliju makšķerēšana ir diezgan iecienīts sporta veids, kas ir īpaši populārs Skandināvijas valstīs. Pirms sešiem gadiem sadarbībā ar biedrību "Kāla ezera padome" radās doma palijas eksperimentālos nolūkos ielaist Madonas Kāla ezerā, lai noskaidrotu, vai šī Latvijas ūdeņiem neraksturīgā zivju suga nekonkurē ar vietējām plēsējām - līdakām, asarām, zandartiem. Šobrīd kontrolzvejas rezultāti apstiprina, ka paliju klātbūtne nav radījusi nedz konkurenci par barības objektiem, nedz arī kādā citā ziņā.
Prieks zemledus makšķerniekiem
Ziemā, kad citas zivis ir mazkustīgas, palijas intensīvi uzbarojas un ir ļoti aktīvas - tātad arī labi ķeras!
Labāka par lašiem un forelēm
Kaut gan palijas fileja stipri atgādina laša rozīgo fileju, tās uzturvērtība ir augstāka nekā lašiem un forelēm.
Kā ēst paliju?
Palijas tradicionāli gatavo mazsālītas, taču galvenā vērtība tajās ir tā, ka tās varot ēst pilnīgi svaigas, jo gaļa ir mazāk šķiedraina, ar maigāku struktūru un pasakaini garda. Turklāt - tā kā palijas nepieder pie treknajām zivīm, gaļā ir mazāk tauku un vairāk proteīnu. Šī iemesla dēļ tās daudz izmanto suši, sašimi un citu japāņu virtuves ēdienu gatavošanā. Tāpat šīs zivis garšos lieliski arī ceptas uz grila vai pannas.